Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användningen av våra produkter och tjänster och hjälpa till med våra reklam- och marknadsföringsinsatser.

Cookie Policy   Sekretessmeddelande

Aristo® Tech HD (High Definition) svetshjälm

Av Guy Sheldon | 4 maj 2015

Aristo® Tech HD, som är den första hjälmen med automatisk avbländning av högsta möjliga optiska klass 1/1/1/1, optiska prestanda enligt standarden EN 379. Professionella svetsare kommer omedelbart att uppleva en större klarhet av svetsen och ökad definition av smältbadet, vilket hjälper dem att uppnå mer exakta resultat och minska tröttheten i ögonen, speciellt vid svetsning under långa perioder.

Aristo Tech HD har en avancerad LCD-lins med ett siktfält på 100 x 60 mm – 12 mm – för större synlighet och bättre rumsuppfattning. ESABs nya X-TIG-läge ger överlägsen prestanda vid TIG-svetsning med 5 ampere. I X-TIG-läge använder hjälmen elektromagnetiska bågsensorersom automatiskt reagerar på bågens magnetfält. Detta eliminerar störningar från solljus eller annan elektrisk/elektronisk utrustning samt ser till att hjälmen mörknar när sensorerna blockeras, såsom vid svetsning av rör eller i obekväma positioner.

Ett slipläge aktiveras vid lägsta känslighet, så att operatören inte behöver byta från hjälm till ansiktsmask och skyddsglasögon vid slipning. Slipläget fungerar också bra för plasma- och gasskärning. Hjälmens digitala linsteknik ger svetsaren full och precis kontroll över justeringen av mörkergrad (5 till 13) samt inställningar av känslighet och fördröjning för varje program eller process. Aristo Tech HD väger 515 g och är mattsvart med en unik robust ytbehandling som är mycket resistent mot skärning och repor.

Vad innebär optisk klass

Den europeiska normen (EN) 379 är en standarder känd i hela världen som förser svetsare med ett klassificeringssystem för att utvärdera automatiska avbländningsfilter (ADF). Standarden ställer kvalitetskrav för optisk kvalitet och utvärderar detta på en skala från 1 till 3, där 1 är bäst. De fyra faktorer som avgör kvaliteten är:

- Optiskkvalitet – klass 1 indikerar en tydlig bild med liten eller ingen distorsion som orsakas när linsen visar en skev bild

-Spridningav ljus – klass 1 indikerar en ren bild utan dimma som orsakas av föroreningar i linsen

-Variation i Ijustransmittans – klass 1 indikerar jämnt mörker över hela linsytan

-Vinkelformigt beroende av ljustransmittans – klass 1 indikerar jämnt mörker när du tittar på linsen i vinkel

 

Med klass 1/1/1/1/ kan svetsare vara säkra på att Aristo Tech HD-hjälmen erbjuder den skarpaste, klaraste och jämnaste synen över smältbadet.

Aristo Tech HD-hjälmen finns i flera alternativsom inkluderar en batteridriven friskluftsfläkt (PAPR) och/eller skyddshjälm, förstoringsglas och hörselskydd. ESABs friskluftsfläktar (PAPR) levererar maximalt friskluftflöde och tillhandahåller skydd mot svetsångor och partiklar.

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Guy Shelverton

+44 (0) 7500 555 096

guy.shelverton@esab.net

 

Loretta Degasperi

+1 843-664-4274

ldegasperi@esab.com

 

x
x

x

Loading..