Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användningen av våra produkter och tjänster och hjälpa till med våra reklam- och marknadsföringsinsatser.

Cookie Policy   Sekretessmeddelande

Ny Miggytrac™ B501 - Batteridriven svetstraktor för mekaniserad MIG/MAG-svetsning

Av Mikael Svensson | 19 februari 2015

ESAB Welding & Cutting Products lanserar Miggytrac™ B501, en batteridriven modell som utgör nästa generation av den populära Miggytrac™ svetstraktor för mekaniserad MIG/MAG-svetsning (gasmetallbågsvetsning).

Den nya Miggytrac B501 kan användas med alla typer av strömkällor som finns i ESABs sortiment för MIG/MAG-svetsning. Det högpresterande 18-volts litiumjonbatterit laddas helt på 40 minuter och kan driva svetstraktorn under upp till åtta timmar. Batteriet är vid behov enkelt att byta ut. Miggytrac B501 kräver ingen manöverspänning från strömkällan, är portabel och enkel att ställa in. Det gör det snabbt och lätt att ställa om från manuell MIG/MAG-svetsning till mekaniserad som ökar svetsningens produktivitet och effektivitet.

Med Miggytrac B501 är det både snabbt och enkelt att ställa in arbetsstycket och all svetsdata anges i strömkällan.

Svetstraktorn Miggytrac B501 väger endast 12 kg och är mindre och lättare än enheter i samma klass, trots sin kraftiga konstruktion. Svetstraktorn drivs av en stegmotor som erbjuder konstant svetshastighet och jämn prestanda. Svetshastigheten är steglöst inställbar mellan 100 och 1300 mm/min. Det är lätt att förflytta svetstraktorn mellan arbetsstycken tack vare den kompakta designen.

Miggytrac B501 är självgående, fyrhjulsdriven och hjulen har ett högt friktionsvärde för ett stabilt, precist och konstant arbete, även i lutande ställning. Vagnen använder sig av justerbara styrhjul så att enheten styrs mot arbetsstycket. Som tillval finns en magnetutrustning som monteras enkelt både fram och bak för att hantera böjda och vinklade arbetsstycken.

Miggytrac B501 fungerar perfekt i varvs- offshoreindustrin, vid tillverkning av stålkonstruktioner och broar och balkar samt övrig svetsning.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:

Mikael Svensson

+46 31 50 92 00

mikael.svensson@esab.se

 

Loretta Degasperi

+1 843-664-4274

ldegasperi@esab.com

 

x
x

x

Loading..