Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

Öka din produktivitet, prestanda, tillförlitlighet och skärkvalitet  genom att uppgradera er utrustning med modern teknik

7 juni 2017

ESAB welding & cutting (www.esab.com) erbjuder kunder som använder äldre ESAB-skärmaskiner möjlighet att uppgradera utrustningen och därmed uppnå högre produktivitet, bättre prestanda, ökad tillförlitlighet och förbättrad skärkvalitet. Tusentals kunder i Europa kan dra stor fördel av uppgradering av sina befintliga plasma-, laser- och gasskärsystem med ny teknik,då många av de befintliga skäranläggningarna varit i drift under 30 år eller mer. Kunder med väldigt gamla maskiner rekommenderas att uppgradera för att förbättra maskinernas prestanda, tillförlitlighet, produktivitet och skärkvalitet.

Vilka uppgraderingsalternativ som är möjliga beror på den befintliga utrustningens konstruktion och konfigurering samt på vilka prestanda man önskar uppnå med uppgraderingen. Typiska uppgraderingsprojekt omfattar ny CNC-styrning och nytt plasmasystem, andra uppgraderingar kan omfatta plasma- eller gasskärhuvuden och lasersystem. I vissa fall kan kunderna behöva byta även linjärstyrning, gejdrar samt servomotorer och servodrivenheter.

Ofta passar man på att även installera ny utsugnings- och filterutrustning och moderna säkerhetssystem. Uppgradering till nya strömkällor medför dessutom ofta ökad energieffektivitet.

Prestandaförbättringen skiljer sig mellan olika maskiner, beroende på från vilken teknisk status maskinen uppgraderas och hur avancerad ny teknik man väljer. Som exempel kan vi ta en äldre plasmaskärmaskin som används för rostfritt stål. Genom uppgradering till en iSeries plasmaströmkälla, som använder WMS™-processen (water mist secondary) med kväve som plasmagas och vanligt vattenledningsvatten som skydd, förbättrar användarna skärhastigheten upp till tre gånger, ger en högre skärkvalitet och minskar efterbearbetning innan delarna går till produktion, samt genererar en högre produktivitet tack vare reducerad stopptid för byte av slitdelar. Totalt kan kostnadsreduktionen bli upp till 20%.

Kunder som skär tunn till medeltjock (1-15mm) kolstålsplåt kan också göra stora besparingar genom installation av en ny iSeries plasmaströmkälla, främst för att snittkvaliteten kraftigt förbättras jämfört med äldre plasmasystem. En uppgradering innehåller ofta vårt nya CNC-system Vision T5 med pekskärm. Dess intuitiva operatörsguide är lätt att lära sig, så att användare som inte är vana vid mekaniserad plasmaskärning mycket snabbt kan börja tjäna pengar med sin nya utrustning. Den inbyggda EasyNest-funktionen hjälper till att optimera plåtutnyttjandet och detaljprogramsgeneratorn EaSshape gör det enkelt att importera DXF- eller DWG-ritningar för att generera skärprogram.

Kunder som är tveksamma på om en uppgradering av skärmaskinen skulle löna sig kan få beslutshjälp – ESAB skickar gärna en representant som hjälper till att analysera och diskutera den befintliga maskinens tekniska förutsättningar och nuvarande användningssätt samt vilken prestandaförbättringspotential uppgraderingen skulle innebära. En offert lämnas tillsammans med erforderliga tekniska bilagor, som beslutsunderlag för beräkning av den föreslagna uppgraderingens lönsamhet. Enkla uppgraderingar utförs på plats på upp till en veckas arbetstid, medan mer komplexa uppgraderingar och renoveringar kan kräva att maskinen skickas tillbaka till ESAB.

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder över hela världen – oavsett vilka svets- och skärmetoder som används, allt från manuella utrustningar till revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning.

x
x

x

Loading..