Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

Nytt system för plasmafasskärning ökar produktivitet, tillförlitlighet och säkerhet genom modern och kompakt design

8 september 2017

ESAB lanserar nya, automatiserade DMX Beveller för plasmafasskärning, som är nästa generations system för fasskärning, dess enkla och kompakta konstruktion förbättrar prestandan väsentligt. DMX Beveller erbjuder hög tillförlitlighet, förbättrad säkerhet och enkelt handhavande. Systemet skär alla foggeometrier,tex V-, Y-, X- och K-fogar, med fasvinklar upp till 45° i godstjocklek upp till 50 mm (se DMX-videon).

Samtidigt lanserar ESAB den nya SmartBevel™-tekniken som kompletterar DMX Beveller som underlättar programmering och erbjuder fasskärning med hög precision och ett minimum av ingrepp och korrigeringar från operatören. SmartBevel™ inkluderar fasningsdata och geometriska kompensationer för V-, X-, Y- och K-fasning av kolstål med tjocklek från 6 till 50 mm. Till skillnad från konkurrerande system integrerar SmartBevel alla fasningskompensationer i CNC-enheten. Därigenom underlättas programmering, och alla eventuella finjusteringar görs snabbt och enkelt direkt på maskinen.

Fördel DMX – skillnaderna som avgör

ESAB har en ny lösning med direktdrivande motorer för att åstadkomma 5-axlig rörelse. Detta minskar drastiskt systemets komplexitet, eliminerar behovet av kollisionsskydd och ger responsiv och noggrann positionering. Direktdriften eliminerar växellådor, remmar, remskivor, gränslägesbrytare och synliga kablar. Tack vare den "följsamma rörelse" som uppnås med denna konstruktion kan DMX-systemet detektera och absorbera brännarkollisioner utan hjälp av några extra kollisionsskydd, och dessutom återställa sig automatiskt efter en eventuell kollision, detta utan att operatören behöver ta i brännaren eller klättra på skärbordet. Snabb återställning betyder högre produktivitet och att operatören befrias från potentiellt farliga arbetsmoment.

Den minskade komplexiteten som direktdriften ger innebär att både prestanda och tillförlitlighet ökar, och möjliggör dessutom en mycket kompakt konstruktion. "Direktmotordrivna system ger extremt hög positioneringsnoggrannhet, helt utan glapp, och klarar snabba riktningsändringar. Konstruktionen är enkel och robust – det finns nästan ingenting som kan krångla", säger Steve Zlotnicki, Global Product Manager vid ESAB Cutting Systems.  

Fasningshuvudets kompakta mått och låga vikt ger ytterligare fördelar. DMX Beveller är väsentligt mindre och lättare än traditionella plasmaskärhuvuden och kan därför monteras på mindre portalmaskiner. Det sänker kostnaderna för högkvalitativ plasmafasskärning och sparar värdefull golvyta. DMX kan fås på ESAB Combirex DX och större portalmaskiner.

DMX Beveller utnyttjar även sammansatt rörelse för att möjliggöra fasning i alla riktningar. I denna typ av rörelsesystem finns ingen rotationsbegränsning, vilket eliminerar behovet av att vrida tillbaka brännarslangpaketet eller förpositionera brännaren. Det betyder ytterligare cykeltidsförkortning och produktivitetsökning. Dessutom ökar brännarens livslängd, eftersom slangpaketet inte vrids, trots att det inte finns något kostsamt brännarlager.  

Ett flerpunkts kollisionsskyddssystem ger fullständigt kollisionsskydd för hela fasningshuvudet. Flera givare används för att skydda de delar av fasningshuvudet som kommer i närheten av skärbordet. DMX Beveller skyddar dessutom alla slangar och kablar från den tuffa plasmaskärningsmiljön. Skärhuvudet har full uppsättning kåpor som skyddar alla komponenter, och helt sluten kabelsläpkedja som skyddar alla slangar och kablar. Brännarslangpaketet skyddas av en skyddsmantel av robottyp.

DMX Beveller levereras med 2 års begränsad garanti mot material- och tillverkningsfel i alla viktigare elektriska eller mekaniska delar i fasningshuvud, lyftmotor, lyftskruv, lyftlager och gejder, fasningsaxelmotorer, kollisionsströmbrytare, kablar och anslutningsdon.  

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen – oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning.

ESAB’s new DMX Beveller uses direct drive technology to provide reliable, safe, and easy-to-use plasma beveling.
ESAB:s nya DMX Beveller har direktdrift som gör plasmafasskärningen tillförlitlig, säker och enkel.
x
x

x

Loading..