Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användningen av våra produkter och tjänster och hjälpa till med våra reklam- och marknadsföringsinsatser.

Cookie Policy   Sekretessmeddelande

ESAB introducerar nya pulserande svetssystem optimerade för svetsning av aluminium och rostfritt stål

11 november 2016

  • Den nya MA25-panelen med användarvänlig pulskontroll.
  • Förbättrat Aristo Feed 3004-matarverk med bättre matningsprestanda.
  • Aristo MIG 4004i Pulse-strömkälla med förbättrad start/stop.
Genom att kombinera nya och förbättrade komponenter har ESAB Welding & Cutting Products nu introducerat en ny utrustning för pulsad MIG/MAG (GMAW)-svetsning, optimerad för bättre produktivitet och kvalitet vid svetsning av aluminium, rostfritt stål och kolstål. Utrustningen innehåller den nya, intuitiva MA25 Pulse panelen, det förbättrade Aristo® Feed 3004-matarverket och den uppgraderade Aristo Mig 4004i Pulse-strömkällan. ESAB erbjuder två versioner av MA25 Pulse panelen: en panel speciellt för aluminiumsvetsning med 30 förprogrammerade synergilinjer för aluminiumtråd från 0,9 till1,6 mm och en panel för stål/rostfritt stål med 54 förprogrammerade synergilinjer för solidtråd och rörtråd från 0,8 – 1,6 mm.

"Våra kunder ville ha en användarvänlig svetsutrustning med möjlighet till pulsad MIG/MAG svetsning, och den nya MA25 Pulse panelen är den centrala delen av vår lösning", säger Hans Örtengren, produktchef, ESAB Welding & Cutting Products. "MA25-panelen använder ikoner, knappar och digitala displayer för att göra den lätt att använda och undvika språkbarriärer. De olika svetsprogrammen är lätta att hitta, välja och fininställa, vilket bidrar till bättre produktivitet och kvalitet."

För pulssvetsning väljer användaren en synergilinje för den typ av svetstråd , tråddiameter och svetsgas som används, systemet ger sedan en optimalt sammansatt . Inga ytterligare kunskaper om processer krävs. Systemet kan automatiskt justera sig för variationer i båglängd (spänning) och trådmatningshastighet (ström). Det hjälper till att ge konstant inträngning.

Pulsad MIG/MAG (GMAW) svetsning ger många fördelar, inom olika användningsområden såsom:

  • Avsevärt minska eller helt eliminera risken för svetssprut och tillhörande bearbetning efter svetsningen.
  • Kontrollera strängutseendet, en viktig faktor när kunden värderar godkända svetssträngar.
  • Svetsa tunnare material utan genombränning eller skevning genom att öka sträckvärdet för första strängen.
  • Hantera värme på ett bättre sätt för att bevara de mekaniska egenskaperna samtidigt som rörelsehastigheten ökas, särskilt för rostfritt stål.
  • Svetsa i alla positioner med bibehållna höga insmältningshastigheter.

Bättre startegenskaper och kontrollerade svetsstopp

MA25-panelen kan anslutas direkt till Aristo Feed 3004-matarverket. Matarverket har förbättrats med en ny motordrivning och ger nu mer vridmoment för bättre svetsstart, mer konsekvent hastighet och går tystare. Aristo Feeds omdesignade drivrullar och matningsmekanism ger bättre prestanda och minskar risken för skavning. En funktion som kallas startparameter R ger möjlighet till fininställning av svetsbågen vid början av svetsningen. Vid slutet av svetsningen vässar SCT-tekniken (Short Circuit Termination) tråden för att erbjuda bättre bågstart och eliminera behovet av att efter svetsningen och innan nästa start behöva klippa tråden för att ta bort kulan som annars skulle bildas. Både startparametern R och SCT-tekniken optimeras med ESABs förprogrammerade synergilinjer.

ESAB uppgraderar också sin premiumströmkälla för svetsning i kategorin 400 ampere, Aristo Mig 4004i Pulse. Strömkällan har nu en snabbare maskinvara och nya programvarukontroller som ger bättre bågstart, särskild med aluminium och rostfritt stål. 

ESAB Welding & Cutting Products är marknadsledande inom svets- och skärindustrin. ESAB:s svetstrådar, utrustning och tillbehör erbjuder lösningar för allt från erkända processer inom svetsning och skärning till revolutionerande teknik inom mekanisk skärning och automation för kunder världen över. 

ESAB MA25-panelen för pulsad MIG/MAG (GMAW) svetsning med hjälp av användarvänliga och intuitiva kontroller.

x
x

x

Loading..