Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användningen av våra produkter och tjänster och hjälpa till med våra reklam- och marknadsföringsinsatser.

Cookie Policy   Sekretessmeddelande

ESAB introducerar Warrior® Yardfeed 200 - kompletterar vårt matarverkssortiment

10 augusti 2016

 

ESAB Welding & Cutting Products har introducerat det nya, portabla matarverket Warriorâ YardFeed 200, som gör det möjligt att från matarverket förinställa spänning och trådmatningshastigheten. Tillsammans med MobileFeed 301AVS och MobileFeed 201AVS, som båda introducerades förra året, bildar Warrior YardFeed 200 ett komplett sortiment matarverk kompatibla med ESAB:s svetsströmkällor Warrior 400i och 500i CC/CV. Alla de tre matarverken ger förstklassig trådmatning, särskilt med rörtråd, som ofta används i byggbranschen, vid tillverkning av tunga fordon så som järnvägsvagnar, inom skeppsbygge och vid reparationssvetsning i fält.

Warrior YardFeed 200 rymmer svetstrådsrullar med 200 mm diameter och klarar tråddiameter från 0,6 mm solidtråd till 1,6 mm rörtråd. Högsta tillåtna svetsström är 365 A vid 60 % intermittent. Matarverkets kompakta yttermått (595 x 215 x 325 mm) och låga vikt (11,8 kg) gör det enkelt att få med sig genom manluckor och öppningar och in i svåråtkomliga utrymmen. Ett kraftigt höghålfast stålhölje och en stabil stålram skyddar manöverpanel och anslutningar. Inbyggd gasflödesmätare gör det möjligt att från matarverket finjustera gasflödet för att få bästa möjliga gasskydd.

"Warrior YardFeed 200 är bekväm att hantera i trånga utrymmen, som är vanliga i t.ex. varvs- och offshoreindustrin och i byggbranschen", säger Hans Örtengren, Global Product Manager hos ESAB. "Möjligheten att fjärrjustera spänning och trådmatningshastighet kan dessutom öka produktiviteten i situationer då svetsaren behöver ändra svetsparametrarna – till exempel använda varmare inställningar för liggande horisontalsträngar och kallare för stigande vertikal", fortsätter han.

Två alternativ för spänningsdetektering

MobileFeed 201AVS och MobileFeed 301AVS är spänningsdetekterande matarverk, strömförsörjda från svetsbågen, och de fungerar med alla svetsströmkällor för konstant bågspänning (CV) eller konstant bågström (CC). MobileFeed 301AVS har högsta tillåtna svetsström 320 A vid 60 % intermittent, och klarar svetstrådsrullar med diameter upp till 300 mm och tråddiameter från 0,8 till 2,0 mm. Tomvikten är 15 kg och måtten 534 x 210 x 432 mm. MobileFeed 301 AVS har ett mycket kraftigt, slagtåligt och brandhämmande hölje som håller smuts, metallpartiklar och fukt ute, samtidigt som det skyddar maskinen från de svåra skador som kan orsakas av slipgnistor, korrosiva kemikalier, slag och stötar.

Om du behöver ett mindre och lättare aggregat för svetstrådsrullar upp till 200 mm diameter, erbjuder ESAB MobileFeed 201AVS – samma fördelar, men i ett mindre format. Detta matarverk har tomvikt 13 kg och måtten 470 x 369 x 187 mm, klarar tråddiameter från 0,6 till 1,6 mm vid svetsström 320A vid 60 % intermittent.

"Eftersom behovet av styrkabel bortfaller, är MobileFeed 201AVS och 301AVS särskilt lämpliga för tillverkare som värdesätter enkelhet och höga prestanda. Tillsammans med svetsströmkällor för konstant bågspänning (CV) ger dessa matarverk högkvalitativa svetsar vid MIG/MAG-kortbågsvetsning med liten tråddiameter. De är därför väl lämpade för småjobb och kompletteringar vid sidan av huvudproduktionen", säger Hans.

Båda matarverkens displayer för spänning och trådmatningshastighet är lättavlästa även i starkt solljus – värdefullt vid arbete utomhus. Båda matarverken har drivrullar på trådens undersida och släta, odrivna tryckrullar på trådens översida. Detta ger kraftigt minskad gnidning och nötning av tråden, vilket i sin tur minskar mängden avnötta trådfragment till omkring en tiondel av den mängd ett vanligt system med 4 drivrullar genererar. Denna minskning ökar trådledarens livslängd med mellan 30 och 60 %. Med odrivna övre rullar ruggas dessutom trådens yta inte upp lika mycket som med 4-rullsdrivning, vilket resulterar i 4 till 6 gånger längre livslängd för kontaktmunstycket när rörtråd används.

För mer information kontakta:

Hans Örtengren

+46 (0)31 509129

hans.ortengren@esab.se

Complete line of portable wire feeders, Warrior YardFeed 200
x
x

x

Loading..