Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användningen av våra produkter och tjänster och hjälpa till med våra reklam- och marknadsföringsinsatser.

Cookie Policy   Sekretessmeddelande

ESAB lanserar iSerien – plasmaskärmaskiner för precisionsskärning i mekaniserad skärning

23 november 2016

ESAB har lanserat iSerien – plasmaskärmaskiner för mekaniserad skärning. Maskinerna ingår i ESAB:s integrerade system av produkter för högre produktivitet och lägre skärkostnader. "Plasmaskärmaskinerna i iSerien är de mest avancerade i sitt slag på dagens marknad. De är nästa generations strömkällor och erbjuder inte bara exceptionellt hög kostnadseffektivitet, de kan dessutom uppgraderas i takt med att verksamheten växer" säger Laszlo Hullam vid ESAB Global Plasma Automation.

Högre produktivitet och överlägsen skärkvalitet

iSerien har HeavyCut®-teknik för att ge högre skärkvalitet och precision – så hög att de skurna detaljerna kan gå direkt från skärbordet till svetsning, lackering eller montering, utan kostsam efterbearbetning. Vidare ger tekniken håltagningskapacitet upp till 50 mm vid 400 A i alla material, inklusive rostfritt stål och aluminium. Skärkvaliteten iSerien ger uppfyller eller överträffar ISO klass 3 i alla material och i alla godstjocklekar upp till 50 mm, ger rakare snittkanter och minskar behovet av efterarbetning av snittytorna.

WMS™-processen (Water Mist Secondary), i vilken kväve används som plasmagas och vanligt vattenledningsvatten som skydd, ger överlägsen skärkvalitet och lägre skärkostnad i icke järnmetaller. I rostfritt stål ger WMS-processen upp till 300 % högre skärhastighet och minskar kostnaden per skärmeter med 20 % eller mer jämfört med system där argon/väte används som plasmagas.

Lägre kostnad i grovt gods

I grovt gods pressar iSerien ner kostnaden per skärmeter ännu mer, eftersom XTremeLife™ slitdelar används för skärning vid 300 och 400 A. I dessa slitdelar används en flerdelad hafniuminsats i stället för enkelinsats, och de har en speciell tvådelad spets som har lägre drifttemperatur. Bättre kylning ger längre komponentlivslängd och högre skärprecision under skärspetsens hela livslängd, särskilt vid håltagning med hög ström. Sammantaget kan detta sänka driftkostnaden med upp till 30 % i kolstål, vilket i sin tur betyder lägre kostnad per skärmeter.

Flexibilitet

Plasmaskärmaskinerna i iSerien kan konfigureras för kapacitet från 100 till 400 A, för skärning i godstjocklek upp till 50 mm. För samtliga konfigurationer används samma hölje och samma komponenter och de byggs enligt modulkonceptet StepUp™. Denna lösning gör det möjligt för slutanvändarna att öka kapaciteten från 100 A hela vägen upp till 400 A genom att helt enkelt installera fler frekvensomformarblock. Den modulära konstruktionen förenklar dessutom reservdelshållningen och förkortar reparationstiden. Felindikering med lysdioder visar strömkällans status och underlättar felsökning, och skulle något frekvensomformarblock sluta fungera kan skärningen fortsätta med de återstående blocken.

"De mekaniserade plasmaskärmaskinerna i iSerien arbetar på samma sätt som våra kunder – intelligent. Möjligheten att i efterhand lägga till frekvensomformarblock innebär att man aldrig behöver köpa, eller ens fundera över, överkapacitet för att täcka framtida behov", säger Hallum. 

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen – oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning.   

På bilden visas hur en tekniker installerar ett 100 A frekvensomformarblock för att skapa ett aggregat med kapacitet för 400 A.

iSeriens automatiserade plasmaskärningssystem är uppbyggt enligt modulkonceptet StepUp™, vilket möjliggör snabb och enkel uppgradering av skärkapaciteten. På bilden visas hur en tekniker installerar ett 100 A frekvensomformarblock för att skapa ett aggregat med kapacitet för 400 A.

x
x

x

Loading..