Nya Rebel™ 1-fas svetsströmkälla med mer effekt och bättre portabilitet

17 januari 2017

Rebel EMP 215ic MIG/TIG/MMA-strömkälla är mycket flexibilitet med avseende på både strömförsörjning och arbetsplats, och erbjuder samtidigt många av de mest innovativa svetstekniska lösningar du kan hitta på dagens marknad.

Rebel EMP 215ic är en CC/CV-strömkälla som kan kopplas till nätspänning mellan 120–230 V. Det är en verklig flermetodsmaskin med låg vikt och hög portabilitet och flexibilitet för de mest skiftande arbetsplatser. Dessutom har den ett banbrytande operatörsgränssnitt med LCD/TFT-display.

Rebel har ESAB:s unika funktion sMIG ("smart MIG"), som gör det möjligt att börja MIG-svetsa — med extremt stabil ljusbåge — genom att helt enkelt ställa in godstjocklek och tråddiameter. Du behöver inte ens ange vilken skyddsgasblandning som används, något andra tillverkares strömkällor vanligen kräver.

Med Rebel kan rörtråd, både fluxfyllda, metallpulverfyllda och självskyddande upp till 1,2 mm svetsas. Detta är mycket attraktivt för reparation och underhåll, installation och montage, lättare tillverknings- och byggindustri, bilverkstäder, lantbruk, och svetsutbildningar.

"Rebel" tilltalar svetsare genom att vara den mest kraftfulla och samtidigt portabla 1-fasströmkällan på marknaden", säger Martin Freibergs, Business Product Manager – Arc Equipment, ESAB, och fortsätter: "Rebel gör det möjligt för svetsaren att arbeta med högre produktivitet och samtidigt nå högre kvalitet – Rebel är helt enkelt den bästa svetsmaskinen i sin klass."

Smarttelefonteknik

Svetsaren ställer in Rebel EMP 215ic med en unik lösning som kombinerar traditionell svetsparameterinställning med tekniken från smarttelefoner – i den 110 mm stora färgdisplayen används samma tunnfilmstransistorteknik (TFT) som i smarttelefoner. Denna kombination av enkelhet, prestanda och kontroll finns inte i någon annan svetsströmkälla. TFT-gränssnittet kan kommunicera på 21 språk (inklusive de Nordiska språken) och tillhandahåller praktisk information utöver svetsparametrarna. Man har tillgång till artikelnummer på slitdelar men också till tips och råd vad gäller svetsningen.
Rebel EMP 215ic är försedd med ESAB:s Euro-anslutning för att underlätta svetspistolsbyte. Vid svetsning med rörtråd rekommenderas att man använder PSF 305. Svetsar man solidtråd passar MXL200 som levereras med amskinen alldeles utmärkt.

Rebel EMP 215ic svetsegenskaper kan jämföras med vilken industrisvetsmaskin som helst. Detta gäller samtliga svetsprocesser såsom MIG/MAG, TIG och MMA där det går utmärkt att svetsa 4 mm elektroder.

"Eftersom Rebel EMP 215ic är en verklig flermetodsmaskin. Det finns inte längre något behov av att köpa separata maskiner för MIG/MAG respektive MMA och TIG svetsning, vilket gör den till marknadens kanske mest prisvärda maskin", säger Freibergs.

Vid anslutning till 230 V nätspänning ger strömkällan en svetsström mellan 20 till 220 A vid MIG/MAG-svetsning, 20 till 180 A vid MMA-svetsning och 5 till 220 A vid TIG-svetsning. Vid anslutning till 120 V reduceras maxströmmen men svetskvaliteten.

Rebel klarar trådrullar med diameter 100 och 200 mm och svetstråddiameter 0,6 till 1,2 mm. Rebel väger 18 kg och har måtten 584 x 229 x 406 mm och är byggd med ett chassi av stål och med fem handtag som fungerar som skyddsram för panel och anslutningar. 

Rebel EMP 215ic levereras redo för MIG/MAG svetsning med ESAB MXL 200 svetspistol, solidtråd AristoRod 12.50 0,8 mm på Ø 200 mm spole, 4,5 m gasslang med snabbkoppling, kontaktmunstycken och matarrullar för 0,6–1,0 mm tråd.

För MMA svetsning medlevereras 3m svets-och återledarkablar med klämma MP 200 och elektrodhållare Handy 200.

ESAB Rebel EMP 215ic

ESAB Rebel EMP 215ic har innovativa tekniska lösningar, som sMIG (”smart MIG”) och bågprestanda för flera svetsprocesser med resultat i klass med industriströmkällor samt ett banbrytande operatörsgränssnitt med LCD/TFT-display. 

x
x

x

Loading..