Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användningen av våra produkter och tjänster och hjälpa till med våra reklam- och marknadsföringsinsatser.

Cookie Policy   Sekretessmeddelande

Nya ESAB Renegade ES 300i strömkälla för MMA/LiveTig mer effekt i portabelt paket

20 februari 2017

ESAB Welding & Cutting Products lanserar den nya strömkällan Renegade ES 300i för MMA (SMAW) och LiveTIG (GTAW). Den inverterbaserade MMA/TIG-strömkällan erbjuder extrem effekt i kompakt format – 300 A vid intermittensfaktor 40 %, trots att den väger endast 15 kg och har måtten 460 x 200 x 320 mm. Greppvänliga handtag på front, baksida och översida gör strömkällan lätt att hantera och flytta i alla lägen. Svetsaren kan därför enkelt ta sig förbi hinder, gå uppför trappor, passera genom manluckor och placera strömkällan på hyllor och bänkar etc. Det gör Renegade till en optimal svetsströmkälla för till exempel varv, byggplatser, pipelinebyggnation, reparation och underhåll och för tung tillverkningsindustri.

"Med sin höga effekt och sitt lätthanterliga format är Renegade nästa generations svetsströmkälla för svetsning i fält, på installations- och montageplatser", säger Martin Freibergs, Business Product Manager vid ESAB Arc Equipment, och fortsätter: "När det inte går att ställa Renegade intill arbetsplatsen kan man, tack vare strömkällans höga effekt, använda upp till 100 m långa svets- och återledarkablar, och svetsströmmen kan fjärrstyras med mycket hög noggrannhet över långa avstånd".

En verkligt flexibel svetsströmkälla för arbeten i fält måste kunna strömförsörjas överallt - Renegade har automatisk nätspänningsavkänning och kan därför anslutas till alla trefasnät med spänning från 230 till 480 V ±10 %.

Renegades handtag är genom sin speciella utformning samtidigt en inbyggd, säker förvaringsplats för svetskablarna. Svetsaren kan snabbt och enkelt linda kablarna runt handtagen och fixera dem med en särskild axelrem och vara klar att flytta sig till nästa arbetsplats. Renegades robusta komposithölje är byggt för att klara de allra tuffaste miljöer och hårdare slag och stötar än någon annan strömkälla på marknaden.

Prestanda

Renegade ger från 5 till 300 A och har LiveTIG-funktion för TIG-svetsning i tillämpningar där HF-tändning inte kan användas. Renegade kan användas för svetsning med elektroddiameter upp 6 mm och för kolbågmejsling med elektroddiameter upp till 4,8 mm, vilket gör den till den mest kraftfulla strömkällan i sin klass.

Bland övriga funktioner kan nämnas justerbar varmstart (Hot Start), som ger optimal energi under svetsstartförloppet, underlättar bågtändningen och minskar risken att elektroden fastnar i arbetsstycket. Den justerbara bågtrycksfunktionen (Arc Force) gör det möjligt för svetsaren att justera bågegenskaperna för att uppnå rätt balans mellan bågkontroll, inträngning och svetssträngsutseende. Det finns tre minnesfunktioner för lagring av förinställningar.

"Renegade är nästa generations svetsströmkälla och erbjuder marknadens mest avancerade styrning av svetsningsförloppet – stabilare båge, mindre stänk och bättre start- och avslutningsegenskaper", säger Freibergs.

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen – oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning.  

 

 

ESAB:s nya svetsströmkälla Renegade för MMA och TIG väger 15 kg, ger upp till 300 A vid intermittensfaktor 40 % och har funktioner som gör den idealisk för industriell svetsning under fältmässiga förhållanden.

x
x

x

Loading..