Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

ESAB gör det enklare att välja tillsatsmaterial för svetsning med den nya multiprocess svetsmaskin, Rebel.

7 juni 2017

ESAB gör det enklare för sina kunder att hitta och köpa tillsatsmaterial som är kompatibla med den nyligen lanserade multiprocess svetsmaskin, Rebel – "svetsar vad som helst, var som helst". Efterfrågan på Rebel har överträffat all förväntan, och kunder berättar att svetsmaskinens sMIG-funktion (smartMIG) ger exceptionellt stabil ljusbåge och att det innovativa användargränssnittet med färgskärm gör maskinen otroligt lätt att ställa in. För att hjälpa våra kunder att maximera produktiviteten utan att kompromissa med kvaliteten, har vi på ESAB publicerat en förteckning över Rebel-kompatibla tillsatsmaterial.

Inte mindre än 4 olika MIG-trådar, varav 2 för rostfritt stål, 2 svetspulverfyllda rörtrådar och 3 elektroder för manuell bågsvetsning (MMA), varav en för rostfritt stål, finns med på listan. Utöver det kan kunderna fritt välja tillsatsmaterial för TIG-svetsning med Rebel. Rebel-delen av ESAB:s webbplats har utökats med en sida där kunderna med ett ögonkast kan se vilka tillsatsmaterial som rekommenderas för Rebel. För varje tillsatsmaterial finns en länk till mer detaljerad information. En annan användarvänlig funktion på den nya webbsidan är knappen "Hitta återförsäljare", som snabbt och bekvämt visar var närmaste återförsäljare finns.

Rebels sMIG-funktion ger enastående mjuk och stabil ljusbåge, och för att låta den komma till sin fulla rätt rekommenderar ESAB en tråd som ger mycket mjuk och jämn trådmatning – OK AristoRod 12.50, en högeffektiv, oförkopparad solidtråd med avancerade ytegenskaper. Förutom att ge utomordentligt mjuk matning bidrar denna tråd till längre livslängd på munstycket, ger mindre stänk och sprut, har utmärkta tändegenskaper och avger mindre svetsrök.

ESAB OK Autrod 12.51 är en förkopprad solidtråd som ger ett mer lättflutet smältbad och mjukare strängprofil. Tråden har mycket hög ytjämnhet, vilket ger mindre avnötning av kopparfragment än trådar av enklare kvalitet.

Använd Rebels induktansfunktion för att få ett mer lättflutet smältbad vid svetsning i austenitiskt rostfritt stål, och ladda med OK Autrod 308LSi för att få ännu bättre vätning, slätare svets och bättre bindning till grundmaterialet. Låg kolhalt minskar risken för korngränskorrosion och ökad kiselhalt förbättrar svetsningsegenskaperna. För tillämpningar med särskilt höga krav på korrosionsbeständighet kan Rebel laddas med mer höglegerade tillsatsmaterial, t.ex. ESAB OK Autrod 316LSi.

För svetsning av galvaniserad plåt i mindre godstjocklekar (0,8–5,0mm) rekommenderas ESAB Coreshield 15, en svetspulverfylld rörtråd lämplig för enlagersvetsning i alla svetslägen. Coreshield 15 ger stabil ljusbåge, god slagglossning och lite svetssprut. Tråden klarar lättare rostbildning och glödskal och behöver ingen skyddsgas – en extra fördel när portabilitet är viktigt.

Vid svetsning av konstruktioner och bärverk i låg- och medelhållfasta stål ger ESAB:s Rebel utmärkta resultat med det fluxfyllda rörtrådet OK Tubrod 15.14 (E71T-1) då den körs i spraybåge och svetspulverfylld rörtråd. OK Tubrod 15.14 är avsedd för alla svetslägen och är generellt godkänd till klass 3 av alla större certifieringsorgan. Kan köras med både argon/koldioxid gasblandning eller ren koldioxid.

Rebel erbjuder enastående prestanda även vid manuell bågsvetsning (MMA), särskilt med tanke på att den är en 1-fas portabel svetsmaskin. För att bäst utnyttja Rebels MMA-prestanda rekommenderar ESAB OK 48.00. Denna E7018-H4R elektrod har en sammansättning som minimerar fuktabsorption i mycket fuktiga miljöer. Det bidrar till minskad risk för väteförsprödning och möjliggör porfria svetsar även i mycket krävande miljöer.

ESAB anser att OK 46.00 är den bästa rutila universalelektroden på marknaden, och den fungerar mycket bra tillsammans med Rebel. OK 46.00 är en E6013-elektrod som är relativt okänslig för rost och andra ytföroreningar. Den ger släta svetssträngar i alla svetslägen, även fallande vertikal, med DC+. Mycket lätt att tända och återtända och ger lättavlägsnad slagg – idealisk för korta strängar, rotsträngar och häftsvetsning

ESAB OK 61.30 (E308L-17) har extra låg kolhalt (0,03%) för att minska risken för korngränskorrosion vid svetsning av stållegeringar av typ 19 % Cr/10 % Ni eller stabiliserade rostfria stål av liknande sammansättning. Kan svetsas med växelström eller likström med polaritet + (plus), och slaggen lossnar praktiskt taget självlossande.

För mer information om Rebel-kompatibla tillsatsmaterial från ESAB, kontakta ESAB.

Rebel with wire
x
x

x

Loading..