Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

ESAB kommer att demonstrera toppmodern svets- och skärutrustning tillsammans med det senaste tillsatsmaterialet på Schweissen & Schneiden 2017

9 juni 2017

ESAB Welding & Cutting kommer att visa innovativ utrustning för manuell och mekaniserad svetsning och skärning, både i aktion och som statisk utställning, på Schweissen & Schneiden i Düsseldorf i Tyskland 25 till 29 september 2017. Du hittar oss i monter 10F04 i hall 10. ESAB kommer att erbjuda besökarna att själva prova manuell skärning och svetsning. Tekniska experter kommer att demonstrera mekaniserade lösningar och Industry 4.0-lösningar och svara på frågor. Flera utrustningar kommer att göra sin Europa- och urpremiär.

Banbrytande produkter inom svetsning, skärning och personlig skyddsutrustning

Sedan introduktionen i fjol har multi-processmaskinen i Rebel™ serien gjort sig ett namn som branschens mest innovativa maskin i sitt slag. Rebel har funktionen sMIG ("smart MIG"), som gör det möjligt att börja MIG/MAG-svetsa i kortbåge – med extremt stabil ljusbåge och minimalt med stänk – genom att helt enkelt ställa in godstjocklek, tråddiameter och materialtyp. Besökarna vid vår monter kommer få chansen att själva uppleva hur fantastiskt väl den nya sMIG tekniken fungerar. Med sMIG kan mindre erfarna svetsare få bra resultat med mindre övning, och erfarna svetsare kan förkorta förberedelsetiden och få jobbet färdigt fortare. ESAB kommer även att visa upp en industriell multi-process maskin för 300 mm trådspolar för svetsning med 0,8 till 1,2 mm solid och rörtråd.

För dem som söker den ultimata utrustningen för att kunna MMA- och TIG-svetsa på plats i fält kommer ESAB att erbjuda praktiska demonstrationer av svetsströmkällan Renegade™. ESAB visar här upp en strömkälla som kombinerar extrem ut-effekt med ett kompakt och bärbart format. Vikten ligger på mellan 15 och 17 kg beroende på modell, måtten 320 x 200 x 460 mm och den ger som mest 300 A vid intermittensfaktor 40%. Renegade är nästa generations svetsströmkälla som kan anslutas till både en-fas och tre-fas utan att någon manuell omkoppling krävs och den erbjuder marknadens mest avancerade styrning av svetsningsförloppet – stabilare båge, mindre stänk och bättre start- och avslutningsegenskaper.


För extrem skärkapacitet, både i fält och hemma i verkstaden, finns den manuella plasmaskärmaskinen ESAB Cutmaster® 60i, som väger 16,8 kg och har 7,6 kW uteffekt vid intermittensfaktor 50 % vid 60 A. Rekommenderad skärtjocklek är 16 mm, men maskinen klarar upp till 38 mm när det behövs. Den ger dessutom högre skärhastighet i alla godstjocklekar än någon annan maskin i klassen. Maskinen utmärker sig bland annat genom stor och tydlig LED- panel, gasoptimeringsteknik som optimerar skärkvalitet och prestanda genom noggrann reglering av lufttrycket, och sist men inte minst klassens bästa förmåga att hålla en lång ljusbåge, vilket underlättar särskilt vid skärning i svåråtkomliga lägen och vid mejsling. Cutmaster 60i-systemet inkluderar den nya brännaren SL60QD™ 1Torch, försedd med snabbkoppling som gör det möjligt att byta antingen brännarhandtaget eller brännarkablarna separat – du behöver inte kosta på dig att byta båda när det egentligen inte behövs. 

Tidigare i år lanserade ESAB svetshjälmen Sentinel™ A50, och vi kommer att gå vidare genom att introducera versionen Sentinel A50 Air, som är försedd med friskluftsenhet (Powered Air Purifying Respirator, PAPR). Sentinels både ovanliga och funktionella design, innovativa inställningspanel med färgpekskärm och inställbara 5-punkts Halo™-huvudbygel har gjort den till en av marknadens mest efterfrågade svetshjälmar – kanske den allra mest efterfrågade. Den ergonomiska lågprofilkonstruktionen ger bättre viktfördelning med sina fem kontaktpunkter, och den centrala pivotpunkten ger bra huvudfrigång när hjälmen är uppfälld.

Datahantering och produktivitet

För ESAB är Industry 4.0 och att hjälpa våra kunder att automatisera de arbetsmoment som omger själva svetsningen väldigt viktigt. Vi kommer därför att demonstrera WeldCloud™, vårt prisbelönta system för svetsdatahantering online, i halvautomatiska och robotiserade svetsningstillämpningar. Med hjälp av en surfplatta eller pekskärm kommer ESAB:s experter att visa hur WeldClouds kraftfulla tillämpningsprogram och analysverktyg möjliggör realtidsrapportering och djupare förståelse av svetsningsdata.  

För mekaniserad skärning finns WeldCloud™ Cut, en webbaserad lösning med möjlighet att kombinera Columbus™ CAD/CAM skärlayoutsdata och DataLeap™ produktionsdata. Eftersom ESAB medvetet valt öppen arkitektur för WeldCloud Cut och WeldCloud, kan båda systemen kopplas samman med alla i branschen förekommande typer av produktionsdata, tvärs över alla avdelningsgränser. Drift-, maskin- och kvalitetsstyrningsdata samlas in. Detta skapar fullständig transparens i produktionsprocesserna, inklusive orderhantering, processtider och mycket annat, så att användarna snabbt och enkelt kan se var det finns optimeringsvinster att göra.

Demonstrationer av industrisvetsning

För högre produktivitet och bättre kvalitet vid pulsad MIG/MAG-svetsning av aluminium kommer ESAB att demonstrera den uppgraderade pulsströmkällan Aristo MIG 4004i Pulse, det förbättrade matarverket Aristo Feed 3004 och den nya inställningspanelen MA25 för aluminium. Inställningspanel MA25 levereras med 30 fabriksprogrammerade synergilinjer för aluminium tråd. Panelen utnyttjar ikoner, tryckknappar och digitala teckenfönster för att förenkla användningen och eliminera språkbarriärer.
ESAB kommer även att demonstrera PURUS™, nästa generations svetstråd för kolstål, utvecklad för att minimera sprut och kiselöar och därmed minska behovet av efterberarbetning. Genom att byta tråd till Purus tar användaren del av den avancerade, kemiska trådsammansättningen som väsentligt minskar både kiselöar och sprut, och kan minska efterbearbetningstiden betydande framförallt i robot applikationer och mekaniserad svetsning. Kiselöarna är färre och lättare att ta bort i vilket minskar risken för oplanerade stopp vid flersträngssvetsning.

PURUS kommer att visas i ett Marathon Pac™ bulkförpackningssystem, som en del av ESAB:s robotsvetsningsdemonstration med strömkällan Aristo MIG U5000iw. Detta system ger våra kunder flexibiliteten att välja fritt mellan de MIG/MAG-processer som står till buds, inklusive pulsad MIG.

Andra demonstrationer av automatiserade svetsningssystem inkluderar pulverbågsvetsning (SAW) med ESABs patenterade teknik ICE™ (Integrated Cold Electrode), som bygger på tillförsel av en extra, ej strömgenomfluten svetstråd mellan de båda ordinarie trådarna i en dubbeltrådsprocess. Vi kommer att demonstrationssvetsa ESABs Gantrac 300 portal med strömkällan Aristo® 1000 AC/DC samt OK Flux 10.62 Plus i BlockPac förpackning. Med ICE™ kan insvetstalet ökas med upp till 50 procent jämfört med SAW med traditionell dubbeltrådsprocess. ICE™ kommer att demonstreras genom spiralformad påsvetsning på rör. En annan demonstrationssvetsning kommer att visa ESABs bandpåsvetssystem med 60mm rostfria OK Band band, som möjliggör en flexibel och ekonomisk lösning för påsvetsning av ett korrosionsbeständigt lager rostfritt stål eller höglegerad metall på ett grundmaterial av kolstål eller låglegerat stål.

Mekaniserad skärning

ESAB kommer att demonstrera flera nya tekniker och produkter för mekaniserad plasmaskärning i sin Suprarex™ HDX, en kraftfull och mycket robust portalskärmaskin med imponerande positioneringshastighet. ESAB kommer att lansera sitt exklusiva rörelsesystem Direct Multi Axis (DMX) för fasskärning. Systemet är ett nytt sätt att styra brännarens rörelse vid fasskärning, mindre komplext och med högre prestanda. Nya DMX Beveller erbjuder hög tillförlitlighet och tillgänglighet, tack vare sin enkla konstruktion med få rörliga delar. Ett avancerat kollisionsdetekteringssystem ombesörjer återställning efter brännarkollisioner och kräver ingen uppriktningskontroll. DMX Beveller är lätt att använda tack vare ESAB:s Smart Bevel Technology, som också gör sin världspremiär. Smart Bevel eliminerar alla gissningar ur plasmagasskärning, förenklar fasningsprogrammering och ger noggranna fasskärningsresultat med hög repeterbarhet.

Som strömkälla vid demonstrationerna av plasmaskärning och -fasning kommer vi att använda ESAB:s plasmaströmkälla iSeries, som lanserades i Europa i fjol. iSeries finns i konfigurationer från 100 till 400 A, för skärning av upp till 50 mm tjockt gods. För samtliga konfigurationer används samma hölje och samma komponenter och de byggs enligt modulkonceptet StepUp™. Denna lösning gör det möjligt för slutanvändarna att öka kapaciteten från 100 A hela vägen upp till 400 A genom att helt enkelt installera fler frekvensomformarblock. För skärning vid 300 och 400 A använder iSerien XTremeLife™ slitdelar, vilket kan sänka driftkostnaderna med upp till 30 % i kolstål.

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen – oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning.
 

Sentinel and Renegade
x
x

x

Loading..