Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

ESAB:s toppavancerade tekniker för automatiserad svetsning

15 december 2017

ESAB Welding & Cutting visade sin innovativa utrustning för automatiserad svetsning, både i aktion och som statisk utställning, på Schweissen & Schneiden i Düsseldorf i Tyskland. I utställningsområdena fanns bland annat tekniska experter som svarade på besökares frågor om ESAB:s UP-teknik ICE™, bandpåsvetsning, traverssystem, svetstraktorer och friktionsomrörningssvetsning.

Mekaniserad svetsning

ESAB:s patenterade teknik ICE™ (Integrated Cold Electrode) för svetsning med strömlös extratråd lägger till en kall elektrod vid pulverbågsvetsning med twintrådsprocess, vilket ger upp till 50% högre insmältningstal än med vanlig pulverbågsvetsning med twintrådsprocess. Vid demonstrationskörningen på Schweissen & Schneiden användes ESAB:s svetsportal Gantrac 300, strömkällan Aristo® 1000 AC/DC samt BlockPac-förpackningar med OK 10.62 flux. En annan demonstration av automatiserad svetsning använde ESAB:s serie OK Band med 60 mm rostfria bandelektroder och system för bandpåsvetsning. Bandpåsvetsning är en flexibel och ekonomisk lösning för påsvetsning av ett korrosionsbeständigt lager nickel, rostfritt stål eller höglegerad metall på ett grundmaterial av kolstål eller låglegerat stål.

ESAB:s flexibla, modulära portalsystem erbjuder en helt integrerad lösning som omfattar svetsprocess, manipulatorrörelser och styrning av produkter för en tredje rörelseaxel, till exempel ESAB:s rullbockar eller lägesställare. ESAB:s koncept för modulär konstruktion möjliggör långt driven anpassning med enbart standardkomponenter Det finns många olika komponenter för anpassade lösningar och användare kan välja mellan olika svetshuvuden för såväl pulverbågsvetsning (UP) som gasmetallbågsvetsning (GMAW) och TIG-svetsning (GTAW)

Svetstraktorer och svetshuvuden

ESAB har ett komplett utbud av svetstraktorer för automatisering av GMAW-svetsning, inklusive kompakta, batteridrivna Miggytrac och robusta Railtrac, som är tillverkad av aluminium och rostfritt stål för att minimera problem associerade med krävande miljöer. Railtrac strömförsörjs med 42 VAC från strömkälla eller från batteri med Makita® 18 V standardsystem. Den kan arbeta i horisontella och vertikala applikationer och kan programmeras med olika pendlingsmönster. Båda systemen kan anslutas till de flesta av ESAB:s matarverk och svetspistoler utan större modifieringar.

För mekaniserad UP eller GMAW med enkel eller dubbel tråd i horisontell position, erbjuder ESAB A2 Multitrac med PEK processtyrenhet. Det inbyggda matarverket ger jämn, stabil trådmatningshastighet, medan fyrhjulsdrivning säkerställer exakt svetsningshastighet. Digital inställningspanel möjliggör gör att användarna kan förinställa och exakt kontrollera svetsparametrarna

ESAB Welding & Cutting är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen – oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning.

 

x
x

x

Loading..