Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användningen av våra produkter och tjänster och hjälpa till med våra reklam- och marknadsföringsinsatser.

Cookie Policy   Sekretessmeddelande

Den nya svetshjälmen Sentinel A50 från ESAB  har avancerade funktioner som ökar svetsarens produktivitet och samtidigt erbjuder högre komfort

10 mars 2017

ESAB, ett av världens ledande företag inom svetsning och termisk skärning, lanserar ett nytt tillskott till sitt utbud av svetshjälmar - den automatiska högprestandahjälmen Sentinel™ A50. Hjälmen är en radikal nykonstruktion med ergonomiskt huvudbindsle och omfattande inställningsmöjligheter för maximal produktivitet, funktionalitet och användarvänlighet. Bland Sentinel A50:s avancerade lösningar kan nämnas det inställbara 5-punkts huvudbindslet, en stor siktyta 100 x 60 mm, utifrån manövrerad knapp för slipläge, färgsatta touch-knappar för inställningar samt konvext utvändigt skyddsglas som kan fås i olika färger och som byts på 10 sekunder (se videon).

"De tekniska lösningarna utnyttjar teknik vi är vana vid från vardagen, t.ex. från våra smarttelefoner", säger Guy Shelverton, Global Product Manager på ESAB, och fortsätter: "Svetsare kan nu använda samma avancerade vardagsteknik för att göra sin arbetsdag både enklare och mer produktiv." 

Det första en svetsare som tar på sig Sentinel A50 troligen lägger märke till är hur bekväm den är att bära, tack vare det inställbara 5-punkts Halo™- huvudbindslet. Den ergonomiska lågprofilkonstruktionen ger bättre viktfördelning med sina fem kontaktpunkter och vid uppfällt läge sitter hjälmen nära huvudet vilket gör att du har större rörlighet. 

Förutom det förbättrade huvudbindslet har Sentinel A50 ett avancerat filterglas av hög optisk klass, med automatisk filtergradsjustering (Auto-Darkening Filter, ADF) med stor siktyta 100 x 60 mm som ger bredare synfält och därmed bättre rumsuppfattning. Sentinel A50:s optiska klassning är 1/1/1/2 - svetsaren kan vara säker på att alltid se ljusbågen och smältbadet skarpt, tydligt och utan förvrängningar. Teknik för korrekt färgåtergivning hjälper svetsaren att se smältbadet och angränsande grundmaterial bättre, vilket gör det lättare att hålla smältbadet centrerat i fogen.

Hög funktionalitet

Vid slipning kan ett slipläge aktiveras med en knapp på hjälmskalets utsida, vid tinningen. Svetsaren behöver inte längre ta av sig hjälmen vid slipning. Slipläget aktiveras och avaktiveras genom att knappen hålls intryckt i två sekunder - enklare blir det knappast. Att ha sliplägesknappen åtkomlig utifrån och slippa försöka komma åt en invändig knapp på inställningspanelen vid varenda växling mellan svetsning och slipning ger bättre flyt i arbetet - produktiviteten ökar. 

Sentinel A50 har konvext yttre skyddsglas som inte bara motverkar ackumulation av svetsstänk, utan dessutom går fort att demontera och byta ut. Yttre skyddsglaset är den mest utsatta slitdelen i svetshjälm - konstant exponering för svetssprut, gnistor och stark värme orsakar snabbt slitage som hindrar svetsarens sikt. Det konvexa yttre skyddsglaset tas loss med en enda tryckning på en snabblåsknapp. Det går att byta frontskyddsglas på 10 sekunder. Det betyder mer bågtid och mindre tid för slitdelsbyten och underhåll.
Yttre skyddsglasets konvexa form minimerar dessutom de små gropar och spalter i vilka svetsstänk ackumuleras och tränger in, speciellt vid svetsning under-upp. En särskild skyddsbeläggning ger yttre skyddsglaset bättre reptålighet och längre livslängd. 

Svetsare kommer att uppskatta touch-panelen i Sentinel A50 - en bakgrundsbelyst färgskärm som är lätt att läsa av även i dåliga ljusförhållanden. Panelen är tydligt, intuitivt och åtkomligt med en enda knapp. Dess enkla utformning gör det möjligt för svetsaren att plocka upp hjälmen, slå på skärmen och aktivera alla önskade funktioner, utan att behöva någon bruksanvisning. 

Hjälmens digitala filterglasteknik ger svetsaren full möjlighet att justera mörkhetsgrad (5 till 13) och känslighet. Åtta uppsättningar inställningar kan lagras, vilket gör att svetsaren enkelt och snabbt kan växla mellan olika arbetsuppgifter och svetsmetoder. 

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen - oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning.

With its Halo headgear, the Sentinel A50 fits and feels like no other helmet.

Med sin Halo-huvudbygel erbjuder Sentinel A50 passform och komfort ingen annan hjälm kan matcha. Bland de produktivitetshöjande funktionerna kan nämnas den utifrån åtkomliga slipknappen, den bakgrundsbelysta LCD-displayen som är avläsbar oavsett ljusförhållanden, samt möjligheten att byta frontskyddsglas på 10 sekunder.

x
x

x

Loading..