Frågor och svar

Här nedan hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får angående ESAB som arbetsgivare.

Hur gör jag för att söka jobb hos er?

Vi främjar intern rörlighet, vilket innebär att lediga tjänster först utannonseras internt och därefter externt. Är inte tjänsten utannonserad, har vi tyvärr inga lediga tjänster inom ditt område. De flesta av våra tjänster läggs också ut på hemsidan, där det klargörs vart du ska vända dig om du är intresserad av att söka jobbet.

Vem ansvarar för rekryteringen på ESAB?

Varje chef är ansvarig för rekryteringsförfarandet inom sitt eget ansvarsområde. Som stödresurs vid rekrytering finns Human Resources på varje ort. Endast personer över 18 år får rekryteras oavsett anställningsform.

Vem söker ni?

ESAB rymmer en mängd olika typer av arbeten och kompetens. Därför söker vi medarbetare som vill arbeta som alltifrån svetstekniker och fabriksarbetare till säljare, ekonom, kemist och ingenjör. Bland ingenjörer söker vi bland annat specialister inom kraftelektronik, mjukvara, mekanik, industridesign, metallurgi, kemi, metallografi och inom svetsteknik och process. Förutom formell kompetens sätter vi stort värde vid att du delar vår Vision och värderingar.

Vad kan man arbeta med på ESAB?

Inom ESAB finns en mängd olika yrken, läs vad våra Medarbetare berättar för att få ett smakprov.

Tar ni emot sommarjobbare?

ESAB erbjuder flera typer av sommarjobb, dock är behovet olika på de olika orterna. När vi har lediga tjänster, läggs dessa ut här.

Finns alla era verksamhetsområden på varje ort?

Nej. ESAB finns på 3 verksamhetsorter i Sverige; Laxå, Göteborg och Perstorp. I Perstorp har vi tillverkning av tillsatsmaterial. Där tillverkar man hela ESABs sortiment av elektroder, som uppgår till ca 1500 olika typer. ESAB i Göteborg rymmer bland annat utvecklingsavdelning för tillsatsmaterial och svetsutrustning och vårt globala Process Center för testning. I Laxå finns utveckling, tillverkning och distribution av svetsutrustning. På alla orter finns också ett flertal stödfunktioner såsom marknads-, produkt, IT-, HR- och EHS-avdelning, bara för att nämna några.

Finns möjlighet att göra examensarbete på ESAB?

I den mån vi har möjlighet tar vi gärna emot studenter som vill göra sitt examens- arbete hos oss. Mer information om vad som gäller för examensarbete, samt vilka lediga projekt vi har just nu hittar du här

x

x

Loading..