Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

Nya plasmaskärmaskinen Cutmaster™ 60i erbjuder bästa effekt/vikt-förhållande och lättavläst display

26 januari 2018

ESAB® Welding & Cutting Products tillkännagav att deras nya handhållna Cutmaster® 60i luftplasmaskärsystem nu är tillgängligt.

Cutmaster 60i väger 16,8 kg och har märkuteffekt 7,6 kW vid intermittensfaktor 50 % vid 60 A. Rekommenderad snittjocklek är 16 mm, men maskinen klarar upp till 38 mm när det behövs. Den ger dessutom högre skärhastighet i alla godstjocklekar än någon annan maskin i klassen.

"Vi har konstruerat Cutmaster 60i med branschens bästa effekt/vikt-förhållande för klassen", säger Michelle Chamberlain, Director – Global Manual Plasma Product Development, ESAB. "Användarna kommer omedelbart att upptäcka den stora, lättavlästa LED-displayen, som ger mer information tydligare i ett snabbt ögonkast och på större avstånd. Displayen ger intuitivt och snabbt den återkoppling som behövs för att optimera parameterinställningar och skärkvalitet. Maskinen har också klassens bästa förmåga att hålla en lång ljusbåge, vilket underlättar särskilt vid skärning i svåråtkomliga lägen och vid mejsling. Sammantaget ger Cutmaster 60i den mest inspirerande användarupplevelsen, oavsett tillämpning."

Cutmaster 60i-systemet inkluderar den nya brännaren SL60QD™ 1Torch®, försedd med snabbkoppling som gör det möjligt att byta antingen brännarhandtaget eller brännarkablarna separat, så att man slipper kostnaden för att byta båda när det egentligen inte behövs – vilket är nödvändigt när brännarhandtag och brännarkablar är i ett stycke. Eftersom den ingår i den beprövade 1Torch-familjen med patenterad SureLok®-teknik, är slitdelar lätt tillgängliga. Driftkostnaden minskar tack vare att minimalt antal slitdelar behöver hållas i lager och bytas ut, vilket ger snabbare utbyte till lägre kostnad.

Gasoptimeringsteknik bidrar till att säkerställa högsta skärkvalitet och prestanda genom exakt reglering av lufttrycket, samtidigt som användaren manuellt kan justera gasförsörjningstrycket efter önskemål. När användaren ställer in ström, driftläge och typ av brännare och lägger till brännarkablar för att öka räckvidden för skärning med ytterligare 7,6, 15,2 eller 22,9 m, visar maskinens färgdisplay rekommenderade inställningar för gastryck, vilket säkerställer optimal skärprestanda (se video med inställningstips).

"Olämpligt gastryck är en vanlig orsak till dålig skärprestanda och gasoptimeringen hjälper användare att hantera problemet", säger Chamberlain. På samma sätt informerar en slitageindikator på frontpanelen användarna när det är dags att byta ut slitdelar för att upprätthålla produktivitet och skärkvalitet. Frontpanelen ger också annan systeminformation, som om hållarkåpan inte är korrekt åtdragen.

"Vi har utformat Cutmaster 60i för användare som arbetar i verkstad och fält", säger Chamberlain. "Den låga strömförbrukningen är en fördel speciellt för små verkstäder och garage, som kanske inte har säkringar för stora strömmar, som man har i industrier." Typiska användare sysslar med allt från generell tillverkning till mobil tillverkning, jordbruk, byggnation, underhåll och reparation, tillverkning av bilkarosser och chassin, HVAC och utbildningsanläggningar.

I stället för ett enda handtag eller en skyddsbur är Cutmaster 60i utformad med fyra integrerade handtag, som gör det lättare att lyfta fram maskinen från förvaringsutrymmen och bära den med sig på arbetsplatsen. Handtagen, som genomgått omfattande falltester med flera stötpunkter, skyddar, ger en slankare profil som underlättar förvaring samt gör att användarna kan linda återledarklämma och brännare runt maskinen när den flyttas. Återledarkabeln har 50 mm bajonettanslutning för snabb anslutning och bortkoppling. På samma sätt är luftfilter och nätanslutningskabel enkelt åtkomliga för byte via bakpanelen, vilket gör hanteringen enklare och bättre i TPU-perspektiv (Totalt Produktivt Underhåll).

Utöver Cutmaster 60i innefattar serien Cutmaster 80, 100 och 120, som har vissa gemensamma drag. Dessa innefattar en "skyddsbur" av rör, som skyddar maskinens framsida och baksida och gör den lättare att bära. En avtryckarspärr minskar risken för uttröttning av handens muskulatur under långa snitt, eftersom operatören kan släppa avtryckaren utan att maskinen slutar skära. Färgkodade lysdioder på frontpanelen indikerar tryckstatus och eventuella inställningsfel. Funktionen för automatisk omstart med pilotbåge tänder omedelbart pilotbågen vid skärning av skärning av sträckmetall, galler, nät etc. Varje maskin är som standard utrustad med branschledande 1Torch (6,1 eller 15,2 m kabel som tillbehör), men klarar också mekaniserade eller automatiserade brännare. Nätspänning är 50/60 Hz, 400 V, 3-fas.

Bland produktegenskaperna kan nämnas:

  • ESAB Cutmaster 80 har en maximal strömstyrka 80 A med rekommenderad skärning 25 mm och maximal skärkapacitet 38 mm. Dessutom väger den bara 19,5 kg.
  • ESAB Cutmaster 100 har utgångsström 100 A med rekommenderad skärning 35 mm och maximal skärkapacitet 45 mm samt väger 28,1 kg.
  • ESAB Cutmaster 120 har utgångsström 120 A med rekommenderad skärning 40 mm och maximal skärkapacitet 55 mm samt väger 28,1 kg.

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen – oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning.

Cutmaster 60i
Nya Cutmaster 60i har branschens bästa effekt/vikt-förhållande för klassen och är försedd med stor digital display som överför mer information, vilket hjälper användaren att optimera skärkvaliteten.
x
x

x

Loading..