Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

ESAB demonstrerade branschledande tillsatsmateriallösningar

22 december 2017

ESAB Welding & Cutting Products visade nyligen nya, förbättrade och branschledande tillsatsmaterial vid branschmässan Schweissen & Schneiden i Düsseldorf i Tyskland. Tre nya eller förbättrade tillsatsmaterial gjorde debut vid mässan.

  • PURUS™ 42, en legerad solid tråd av nästa generation, som kan minska efterrengöringstid och oplanerade driftavbrott för att avlägsna kiselöar vid flerlagersvetsning samt minska eller eliminera driftavbrott orsakade av stänk. Dessutom använder PURUS en innovativ beläggningsteknik, som stabiliserar svetsprocessen, ger överlägsen bågstabilitet och minimerar svetsstänk. PURUS, som är klassad AWS ER70S-6 EN/ISO G3Si1, kommer att visas i ett Marathon Pac™ bulkförpackningssystem, som en del av ESAB:s robotsvetsningsdemonstration med strömkällan Aristo® MIG U5000iw.
  • OK Flux 10.62 (Advanced Slag Release) för pulverbågsvetsning (SAW). Detta neutrala, hög basisk agglomerade svetspulver har uppgraderats och är nu särskilt lämpligt för narrow gap-svetsning ( smalfog) tack vare god slagglossning, konkav svetssträng och jämna stränganslutning mot fogytan. Tack vare den höga kornstyrkan kan detta förbättrade svetspulver återvinnas och återanvändas fler gånger.
  • OK Bandelektroder av rostfritt eller nickebas bandelektroder ger en ekonomisk och flexibel lösning för bandpåsvetsning som ger en korrosionsbeständig yta av rostfritt eller höglegerad yta på det olegerade- eller låglegerade stålet. ESAB kan erbjuda en komplett teknisk lösning, inklusive bandelektroder och svetspulver, strömkällor och utrustning, liksom process- och metallurgisk kunnande för bandpåsvetsning. ESAB tillhandahåller bandelektroder och lämpliga svetspulver för nästan alla krävande tillämpningar, bland annat för kemisk och petrokemisk industri, för kärnkraftsindustri och för massa- och pappersindustri, samt hårdpåsvetsning för reparation och underhåll.

"Utöver dessa robotiserade och mekaniserade demonstrationer har besökare vid ESAB:s monter möjlighet att svetsa med många olika tillsatsmaterial för manuella och halvautomatiska svetsprocesser", säger Karin Ivarsson, Global Project Manager Filler Metals, ESAB. "Vi uppmuntrar besökare att själva uppleva den skillnad ESAB:s högkvalitativa tillsatsmaterial kan göra, eftersom vi är kända för tillsatsmaterial som är tilltalande för operatörer och ökar effektiviteten vid svetsning."

MMA-elektroder

ESAB:s OK-serie MMA-elektroder ger god inträngning, enhetlig kvalitet, mjuk och stabil båge med lite svetsstänk. De ger tillförlitliga mekaniska egenskaper vid hög eller låg temperatur, vid arbetsplatser med hög luftfuktighet och vid krävande projekt med besvärliga svetslägen. Elektroderna i OK-serien är lätta att tända och återtända, vilket gör dem lämpliga för alla svetsare, oavsett erfarenhet.

Förra året förbättrade ESAB formeln för MMA-beläggning för att uppfylla kraven enligt AWS H4R på lågt väteinnehåll för hela elektrodfamiljen, med början med flaggskeppet E7018, OK 48.00 H4R. H4R-sammansättning ger mindre fuktabsorption i miljöer med hög luftfuktighet, men har ändå samma mekaniska egenskaper och överlägsna svetsbarhet och är lika omtyckt bland svetsare.

Elektroder av solid tråd

Bland de visade produkterna för svetsning av kolstål fanns OK AristoRod 12.50, en ER70S-6 solidtråd, ytbehandlad med ESAB:s unika beläggningsteknik Advance Surface Characteristics för att säkerställa utmärkt bågtändning, mycket stabil båge vid hög svetsström, extremt lite svetsstänk och mindre slitage på munstycket. För svetsning av rostfritt stål kan besökare prova OK Autrod 308LSi och OK Autrod 316LSi, som båda har låg kolhalt för att minska risken för korngränskorrosion. För svetsning av aluminium erbjuder ESAB OK Autrod 4043 och OK Autrod 5356, de mest använda aluminiumlegeringarna.

Rörtråd

Coreweld 46 LS är en ny generation rörtråd baserad på ESAB:s revolutionerande ytteknik för rörtrådar. Trådelektroden är utvecklad för svetsning av tunnplåt ner till 1,0 mm tjocklek och tillåter väsentligt högre svetshastighet och ger högre kvalitet jämfört med solid MAG-tråd. Tack vare minimalt svetsstänk och väldigt få mycket lite kisel- eller inga kiselöar, på svetsytan, minimeras efterrengöringstiden före ytbehandling/målning. Coreweld 46 LS är en unik produkt som ger avsevärt lägre svetskostnader vid mekaniserad och robotiserad tillverkning.

OK Tubrod 15.14 är enastående omtyckt bland svetsare operatörer tack vare att bågen är lätt att kontrollera, förbättrade driftegenskaper vid både lägre och högre ström, minimalt stänk och slagg som är lätt att avlägsna. OK Tubrod 15.14 är avsedd att användas med gasblandning Ar/CO2 eller ren CO2 och är godkänd av alla större klassningssällskap enligt klass 3.

Coreshield 15 är en fluxfylld rörtråd utan skyddsgas som är anpassad för "enkelsträng" svetsning i alla svetslägen. Coreshield 15 ger mjuk ljusbåge, lättavlägsnad slagg som täcker/skyddar hela svetsen och lite svets sprut. Likströmssvetsning med negativ elektrod (DCEN) minimerar risken för genombränning. Coreshield 15 passar utomordentlig för överlapps- och kälfogar i galvaniserad tunnplåt eller tunnplåt av kolstål i alla svetslägen. 

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen – oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning. 

Besökare vid ESAB:s monter på Schweissen & Schneiden kan prova att svetsa med många olika tillsatsmaterial från ESAB.
Besökare vid ESAB:s monter på Schweissen & Schneiden kan prova att svetsa med många olika tillsatsmaterial från ESAB.
x
x

x

Loading..