ESAB DIGITAL SOLUTIONS ERBJUDER SMIDIGA KUNDUPPLEVELSER VIA EN PORTFÖLJ MED ONLINELÖSNINGAR FÖR DATAHANTERING

11 november 2019

ESAB Welding & Cutting Products meddelade att de har migrerat alla element i ESAB Digital Solutions för att erbjuda en enhetlig plattform som drivs med Microsoft Azure IoT och använder ThingWorx® Industrial Innovation Platform från PTC. Flytten ger en smidig kundupplevelse över hela arbetsflödet under tillverkningen och gör det möjligt att dela data smidigt mellan komponenter i systemets serverdel. ESAB:s portfölj med digitala tjänster sammankopplar plåtoptimering, skärning, svetsning, gashantering och kvalitetssäkring för att driva en kontinuerlig förbättring i spårbarhet, dokumentering, kapitalförvaltning, produktivitet och kvalitet.

”Tillverkare och fabrikanter som vill vara en del av den digitala omvandlingen behöver en lösning som ansluter alla steg i metallbearbetningsprocessen och ESAB är en av väldigt få industripartner som erbjuder en komplett portfölj med digitala tjänster”, säger Ludvig Enlund, Generaldirektör, ESAB Digital Solutions.

ESAB:s erbjudande med digitalt sammankopplade tjänster inkluderar Columbus® III CAD/CAM kapslingsprogramvara för mekaniserad skärning, CutCloud™ för data om skärningsproduktivitet, WeldCloud™ och WeldCloud Universal Connector för svetsningsproduktivitet, WeldQAS och WeldScanner för övervakning i realtid och registrering av bågegenskaper samt flera olika gashanteringssystem.

”ESAB Digital Solutions låter användare använda data för att garantera en kontinuerlig förbättring inom fyra större områden: kapitalförvaltning, produktivitet, kvalitet och dokumentering/spårbarhet”, säger Enlund.

I en av de senaste framgångshistorierna minskade ESAB Digital Solutions tiden som en svetshandledare ägnade åt dokumentering med en timme i veckan, per svetsstation. 
”Produkter som WeldCloud, WeldScanner och WeldQAS automatiserar en tråkig och dyr process som dessutom är föremål för mänskliga fel”, säger Enlund. ”Behovet av dokumentering och spårbarhet växer, särskilt inom el, vindtorn, oljeplattformar, tryckkärl, varvsindustri o.s.v., och anslutna lösningar hjälper fabrikanter att använda tiden på ett produktivare sätt.”
I ett annat fall kunde en tillverkare av jordbruksutrustning öka bågfaktorn från 10 till 20 procent tack vara ESAB Digital Solutions.

”Ett steg inom tillverkningen som tidigare var en flaskhals har nu effektiviserats för att kunna uppfylla efterfrågan”, säger Enlund. ”Kunden identifierade aktiviteter som svetsarna inte behövde utföra längre så att de kunde fokusera mer på svetsningen.”
I ett tredje exempel använde en tekniker från ESAB en molnbaserad lösning för att diagnostisera fel som inträffade när en slutanvändare glömde fylla på kylmedel i strömkällans vattenkylningssystem.

”Att kunna få varningar via text- och e-postmeddelanden, t.ex. för ett system som plötsligt stängs av eller fungerar utanför specifikationerna är standardfunktioner i vår portfölj med tjänster”, säger Enlund.

Mer information om specifika digitala lösningar finns på esab.com/digital.

ESAB Digital Solutions tillhandahåller en smidig kundupplevelse under tillverkningens hela arbetsflöde för att garantera en kontinuerlig förbättring inom spårbarhet, dokumentering, kapitalförvaltning, produktivitet och kvalitet.

Digital Solutions
x

x

Loading..