ESAB ÄR ENSAM LEVERANTÖR AV SVETSUTRUSTNING  TILL NETFLIX-SERIEN METAL SHOP MASTERS

9 september 2021

ESAB är stolta att vara ensam leverantör av svetsutrustning till säsong 1 av Metal Shop Masters, en ny realityserie på Netflix som hade premiär över hela världen fredagen den 10:e september 2021. Programmet har sju tävlande, fem män och två kvinnor, som elimineras efter hand i olika tillverkningsutmaningar (se teaser för serien). Den konstruktör som är kvar efter sex utmaningar får titeln Metal Shop Master och vinner ett pris på 50 000 USD. Programmet presenteras av Jo Koy, en prisbelönt komiker som medverkat i flera av Netflix stand-up-specialer.
”I varje avsnitt ges dessa framstående konstruktörer, svetsare och konstnärer en global scen där de kan visa upp vad de kan skapa i metall med hjälp av ESAB-utrustning” säger Steve Molenda, Sr. Director of Global MarCom and Marketing Strategies på ESAB. ”Det är en ära och en stor möjlighet att få marknadsföra svetsbranschen för en ny publik, visa upp den som en karriär, hobby och konstnärlig uttrycksform.''
Molenda konstaterar att utrustningen som används i programmet är samma utrustning som används av miljoner yrkesverksamma svetsare, entreprenörer, metallkonstnärer, jordbrukare, underhållspersonal, bil- och motorsportsverkstäder och gör det själv-entusiaster. Bland produkterna ingår Rebel EMP 205ic AC/DC för alla svetsmetoder, Thermal Dynamics® Cutmaster® 40 manuell plasmaskärmaskin, Victor® skärutrustning, Sentinel A50 svetshjälm och annan personlig skyddsutrustning (se nedan för detaljer). Dessa produkter finns tillgängliga från lokala och internetbaserade svetsdistributörer.

Träffa juryn
Programmets jurymedlemmar är bekanta för ESAB och svetsvärlden. Jurymedlemmen David Madero (@madero_co) är en världskänd metallskulptör som syntes i ESABs monter under FABTECH 2019. Madero är en mexikansk-amerikansk metallskulptör som är världskänd för skapelser som den 36 m höga Monumental Christ och den storslagna Eagle & Serpent, den mexikanska vapenskölden, som installerades framför Mexikos presidents officiella bostad. Jurymedlemmen Stephanie Hoffman är Program Manager of Workforce Development på American Welding Society (AWS) och kör deras lastbilstrailer Careers in Welding runt USA. Hon är en före detta professionell svetsare och instruktör och själv en välkänd metallskulptör (@underground_metal_works).

Den första chansen för fans av ESAB-utrustning att få veta mer kommer att ske vid ett så kallat ”Meet & Greet” under FABTECH 2021 då man kan träffa Hoffman och Madero. Evenemanget organiseras av AWS och kommer att hållas i AWS Careers in Welding mobila utställning, monter B20084 (i norra byggnaden av McCormick Place i Chicago), onsdagen den 15:e september klockan 11.00.
”De tävlandes identiteter och information om programmet hålls hemligt fram till premiären av Metal Shop Masters den 10 september. Meet & Greet-evenemanget blir den första möjligheten att få insiderinformation”, säger Molenda. ”Vi kan avslöja att varje tillverkningsutmaning varar 10 timmar och i slutet av varje avsnitt blir en av de tävlande bränd och skickas hem. ESAB vill tacka alla tävlande för att de visar världen vad en skicklig metallarbetare kan åstadkomma och vi är stolta över att stödja dem med svets-, skär- och säkerhetsutrustning från ESAB.”
För de som inte kan närvara vid Meet & Greet-evenemanget på FABTECH kommer ESAB att lägga upp höjdpunkter på sina sociala mediekanaler.
ESAB-produkter
Utrustning och tillsatsmaterial från ESAB formar framtiden för svetsning och skärning. ESAB länkar samman tillverkare och svetsentusiaster med det bredaste utbudet av produkter under sin branschledande varumärkesportfölj. ESAB erbjuder de senaste teknikerna för att lösa praktiskt taget alla svets- och skärutmaningar och stöder sedan det med kunskap, erfarenhet och passion för att hjälpa användare att vara mer produktiva än någonsin tidigare.
ESAB-produkter som används i Metal Shop Masters innefattar:

  • Rebel EMP 205ic AC/DC är den allra första bärbara maskinen för alla svetsmetoder, komplett med kapacitet för MIG, FCAW, MMA, DC TIG, pulsad DC TIG och AC TIG, vilket innebär att den TIG-svetsar aluminium.
  • Thermal Dynamics Cutmaster 40 plasmaskärare med SL60 1Torch erbjuder högst effekt- till viktförhållande i sin klass. Den väger 10 kg, kan användas med flexibel primärspänning mellan 115–230 V och har en märkuteffekt på 40 A vid 40 % intermittensfaktor.
  • Victor Performer EDGE™ 2.0 skär-/värme-/svetsutrustning har allt användare behöver för gasskärning, svetsning och uppvärmning.
  • Sentinel A50-hjälm (specialmålad för de tävlande) i ett radikalt designat utförande har ett 5-punkts huvudbindsle med steglös justering, avancerat glas i hög optisk ADF-klass med 100 x 60 mm siktområde för bredare synfält och bättre rumsuppfattning, externt aktiverad slipknapp, kontrollpanel på en färgpekskärm och frontmatat konvext skyddsglas.
  • Weld Warrior skyddsglasögon används för borrning, mejsling och metallarbete. De sportiga glasögonen känns mjuka, är flexibla och hållbara och finns tillgängliga med fyra olika linskonfigurationer som skyddar mot UV-strålning. Dessutom uppfyller alla glasögonprodukter ANSI Z87.1-normer.
  • Böjda MIG-handskar är tillverkade av robust finskuret läder med foder från hand till manschett. Det böjda utförandet gör att handsken passar perfekt på handen och den är också flexibel vid handleden, vilket minskar friktion.
  • Professionella TIG-handskar har en förstärkt tumme och 13 cm lång lädermanschett. Handflatan är helt fodrad för ökad komfort och bättre skydd.
  • Proban-/läderjackor är utformade för högsta komfort och skydd. Ärmarna och axlarna är gjorda av hållbart klass A-läder för att tåla svetssprut.
  • FR-svetsjackor är tillverkade av Phoenix FR-material som ger kläderna 100 % flamskydd under plaggets hela livstid.

ESAB är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. Med erkända processer inom svetsning och skärning samt revolutionerande tekniker inom svets- och skärautomation, förser ESABs tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör lösningar till kunder världen över. Mer information finns på esab.se.

 

ESAB is the sole provider of welding equipment for the new Netflix series Metal Shop Masters, premiering globally on Friday, September 10, 2021.

ESAB är ensam leverantör av svetsutrustning till Netflix-serien Metal Shop Masters

 

x

x

Loading..