ESAB DESIGNAR OM MIG/MAG-BRÄNNARNA I PSF-SERIEN  för förbättrad industriell prestanda

27 september 2019

De moderniserade MIG/MAG-brännarna i PSF-serien från ESAB inkluderar den nya vattenkylda brännaren PSF 520W. Med en intermittensfaktor på 500 A vid 100 % med både blandgas och CO2 kan den ta sig an krävande jobb med trådar upp till 1,6 mm i diameter.

PSF 520W har ett kylsystem med två kretsar som cirkulerar kylvattnet hela vägen till gasmunstyckets bakre del, samt till ledarröret. Brännaren håller sig svalare och mer bekväm i högre temperaturer och vid högeffektiva tillämpningar, såsom pulsad MIG-svetsning och då man använder pulverfylld rörtråd med stor diameter.

Ytterligare fördelar med minskad värme genom tvåkretskylning inkluderar bättre trådmatningsegenskaper, tillsatsmaterial med lång hållbarhet, stabilare båge, lägre vidhäftning av svetsstänk, lättare rengöring och mindre risk för skyddsgasturbulens.

PSF-serien omfattar även den vattenkylda brännaren PSF 420W (100 % intermittensfaktor vid 450 A) och fyra gaskylda modeller (PSF 260, PSF 315, PSF 415 och PSF 515) med 60 % intermittensfaktor vid 225 A till 450 A. Kablar finns i längderna 3, 4 och 5 meter. Även om den främre delen helt har designats om, är slitdelarna fortfarande helt kompatibla med de beprövade slitdelarna för PSF. Det omfattar hållbara kontaktmunstycken av förstklassig koppar-krom-zirkonium-legering som motstår slitage så att du kan svetsa längre med ett enda munstycke.

Konstruerad för lättare hantering

Alla PSF-brännare har en ergonomisk utformning som garanterar ett bekvämt och fast grepp samtidigt som man undviker att handen tröttas ut. PSF 260 har ett litet kompakt handtag och en roterbar hals så att du kan svetsa på fler platser utan att behöva flytta på dig. De större PSF-modellerna, inklusive de vattenkylda, har gummerade områden med mjukt grepp samt kulled och fjäderstöd som förbättrar flexibiliteten och minskar ansträngningen i handleden.

Utöver PSF-serien erbjuder ESAB även utökade och förbättrade MIG/MAG-brännare i MXL-serien för industriella tillämpningar. ESAB ökade intermittensfaktorn från 35 till 60 % på luftkylda modeller, medan intermittensfaktorn för de vattenkylda modellerna är 100 %. Alla MXL-brännare har kulled, fjäderstöd, gummerade ergonomiska handtag med mjukt grepp på modellerna MXL 341, 411W och 511W samt en uppdaterad utformning av den främre delen, som fungerar med ordinarie tillsatsmaterial från ESAB.

Ett kylsystem med två kretsar på PSF 520W håller brännaren svalare och ger operatören mer bekvämlighet vid krävande tillämpningar med större tråddiametrar.
ESAB REDESIGNS PSF TORCHES
x

x

Loading..