Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

ESABs omriktare Renegade™ ET 300IP DC TIG/MMA med pulsströmfunktion tilldelas Red Dot Awards produktutformningspris

18 april 2018

Red Dot Award har varit ett ansett internationellt sigill för enastående kvalitet inom industridesign sedan 1955. ESAB Welding & Cutting Products tillkännagav att deras inverter Renegade™ ET 300iP DC TIG/MMA har tilldelats priset Red Dot Award för produktdesign inom kategorin Industrial Equipment, Machinery and Automation.

"Vi vill tacka Red Dot Awards domare, som gav ett erkännande åt Renegades design med fokus på att lösa kundernas problem genom mekaniska och elektriska innovationer i utformningen", säger Martin Freibergs, Business Product Manager på ESAB. "Vår 'voice-of-the-customer'-process gjorde det möjligt för oss att bygga en maskin som inte bara ser väldigt annorlunda ut jämfört med traditionella svetsmaskiner, utan också löser många av deras brister. Renegades innovationer kan summeras i ord som bärbarhet styrka och prestanda" (se videon Renegade product overview från FABTECH 2017).

Till 2018 års Red Dot Awards skickade designers och tillverkare från 59 länder in fler än 6 300 objekt till tävlingen. I enlighet med mottot "På jakt efter bra design och innovation" utvärderade en jury om runt 40 medlemmar produkterna individuellt baserat på originalet. De strikta bedömningskriterierna, som omfattar innovationsnivå, funktionalitet, formell kvalitet, ergonomi och slitstyrka, anger en referensram som jurymedlemmarna sedan kompletterar med sin egen expertis.

Bärbarhet, styrka och prestanda

Renegade ET 300iP har ett extremt effekt- till viktförhållande i ett kompakt format, väger 17 kg, mäter 460 mm x 200 mm x 320 mm och går på 300A vid 40 % intermittensfaktor med nät- och svetskablar upp till 100 m, och har utmärkt flerspänningskapacitet. Den ansluts till 230 V enfasnät och 230 V till 480 V trefasnät (båda ±10 procent) med automatisk avkänningsfunktion och ingen omkoppling krävs. Ett kompakt format, design med många handtag och ett integrerat kabelhållarsystem gör den lätt att bära med sig till alla arbetsplatser. Renegade har ett chassi av kompositmaterial som står emot mycket hårda stötar och fall. Slagtåligheten är bättre än någon annan maskin på marknaden. Handtagen är konstruerade och placerade för att skydda kontaktdonen och panelen i tuffa svetsmiljöer.

"Kompakt styrka och flerspänningskapacitet ger en fördel i tillämpningar där svetsmaskiner används i både verkstäder och vid tillverkning ute på fältet", säger Freibergs. "Typiska tillämpningar är monteringsarbete av prefabricerade element och fältinstallationer inom områden som rör, petrokemi, skeppsbyggnad, offshore, konstruktion, reparation och underhåll."

För användning i verkstad konverteras Renegade ET 300iP från ett vattenkylt system till ett luftkylt och bärbart system inom ett par minuter, och konverteringen kräver inga verktyg. Vad gäller maskinförvaltning för större företag och uthyrningsföretag, underlättar Renegade inköp och underhåll eftersom en maskin kan tillgodose behovet för många tillämpningar och arbetsplatser.

Avancerade kontroller

Renegade har en TIG-pulsströmfunktion med frekvens upp till 999 pulsar per sekund (PPS) och en toppulsbredd (eller varaktighet) som kan justeras mellan 10 och 90 %. Tillverkare som använder rostfritt stål och de som arbetar med tunnmetaller eller andra värmekänsliga tillämpningar använder TIG-pulsströmfunktion för att minska värmetillförseln, begränsa svetsprofilen och öka rörelsehastigheten. Freibergs tillhandahåller en utmärkt översikt över Renegades TIG-kontroller i den här videon.

Renegade kan svetsa med MMA-elektroder upp till 6 mm och har en mejslingskapacitet med kolstavar upp till 4,8 mm i diameter, vilket gör den till den kraftfullaste svetsmaskinen i sin viktklass. Som nästa generations inverter förstärks Renegades MMA-prestanda genom inbyggd intelligens för optimerade start- och stoppfunktioner och kontrollerar bågstabiliteten för mindre sprut.

"Innovation som löser kundproblem definierar vår framtid", säger Freibergs. "Renegade ET 300iP är bara en enhet i Renegadefamiljen med kompakta, kraftfulla, högpresterande svetsmaskiner. Den nya plattformen generar fler nya produkter i framtiden och driver tillväxt i kategorin svetslösningar."

ESAB är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. Med erkända processer inom svetsning och skärning samt revolutionära tekniker inom mekaniserad skär- och svetsautomation, tillhandahåller ESAB lösningar inom tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör till kunder världen över.

Renegade™ ET 300iP Pulsed DC TIG/MMA Inverter

Renegade ET 300iP är en TIG- och MIG-svetsströmkälla med extremt effekt- till viktförhållande, ett kompakt format, design med många handtag och integrerat kabelhållarsystem som gör den lätt att bära och ta med sig till alla arbetsplatser.

x
x

x

Loading..