SVETS- OCH SKÄRUTRUSTNING FRÅN ESAB ÄR NU TILLGÄNGLIG  VIA UTHYRNINGSPARTNER MED KOMPLETT SERVICE I HELA EUROPA

26 augusti 2021

ESAB har lanserat ett partnerskap med uthyrningsföretag i hela Europa för att ge byggföretag, tillverkare och andra direkt tillgång till metallbearbetningsutrustning. Lanseringen inleds tillsammans med partner i Frankrike, Nederländerna, Sverige, Finland, Danmark, Norge, Spanien, Portugal och Storbritannien. ESAB-utrustning som kommer att kunna hyras innefattar en rad av ESABs mest innovativa utrustningar med utgångar för MMA, TIG, MIG/MAG, pulverfylld rörtråd, multiprocessvetsning, mejsling och manuell plasmaskärning.
Oavsett om kunder behöver en svetsmaskin i en vecka eller flera månader kan de nu hyra det de vill ha från en uthyrningsfirma utan att behöva köpa utrustning, vilket frigör rörelsekapital. ESAB-partner kan också tillhandahålla tillsatsmaterial, brännare, personlig skyddsutrustning och tillbehör så att kunderna kan skaffa allt de behöver för sin svetsning på kort och lång sikt från en enskild butik.

Fördelar med att hyra
ESAB-utrustning som är tillgänglig att hyra innefattar några av branschens mest kompakta, bärbara, kraftfulla, produktiva och energieffektiva strömkällor för svetsning och skärning. När slutanvändare vet att de har snabb tillgång till utrustning med den senaste tekniken kan de lämna anbud på fler jobb. Om de får ett kontrakt behöver de inte göra stora investeringar för att kunna använda optimal teknik, och de behöver heller inte köpa en svetsmaskin som är väl lämpad för ett projekt men inte det bästa valet för senare kontrakt.
Att hyra utrustning är ofta ekonomiskt förnuftigt eftersom kunden då betalar för faktisk användning och inte för att äga utrustningen. Eftersom uthyrningsfirman ansvarar för att underhålla utrustningen och se till att den är i gott skick minimeras underhålls- och reparationskostnader samt förluster som orsakas av driftstopp.

Uthyrningspaket
ESAB-utrustning för uthyrning kommer med den senaste tekniken och paket kan anpassas för särskilda jobbkrav. Detta är ett urval av produkterna som finns att hyra:

  • Renegade ES300i, en inverterbaserad MMA-/TIG-maskin med extremt hög effekt i ett kompakt format. Med en vikt på 13,61 kg och mått på 320 x 198 x 460 mm är den utformad för svetsning på fältet och ger en högsta effekt på 300 A vid 40 % intermittensfaktor. Handtag fram, bak och ovanpå som är lätta att greppa ger operatören högsta möjliga flexibilitet för att lyfta maskinen. Det gör det enkelt att ta med enheten runt hinder, uppför trappor, genom manhål och upp på ställ.
  • Renegade ET300iP, en 300 A inverterbaserad maskin som tilldelats Red Dot Award och har avancerade reglage för MMA- och pulsad TIG-svetsning samt bågstart med hög frekvens (HF) eller Lift TIG. Renegade-enheter har automatisk avkänning av ingångsspänning och kan anslutas till en rad olika ingångsspänningar med 3-fas, med alternativ för 1-fas också tillgängligt.
  • Rebel EMP 215ic och Rebel EMP 320ic. Rebel är en verklig multiprocessmaskin för svetsning med MIG/MAG, pulverfylld rörtråd, MMA och TIG som kombinerar kraft och rörlighet. De här kompakta och lätta systemen erbjuder flexibilitet när det gäller process och plats i alla svetsmiljöer. Rebel 215 har en MIG-/MAG-uteffekt på 205 A vid 25 % intermittensfaktor och väger 18,2 kg. Rebel 320 är anpassad för industrimiljöer och har en MIG-/MAG-uteffekt på 320 A vid 40 % intermittensfaktor, kör 1,2 mm tråd och väger 31,4 kg.
  • Warrior 400i CC/CV är en inverter för flera metoder (MMA, Live TIG, MIG/MAG, pulverfylld rörtråd och mejsling) utformad för tunga jobb som kräver upp till 400 A. Den lämpar sig för dem som kräver hög produktivitet och tillförlitlighet inom bygg och anläggning, skeppsindustrin, tillverkning av konstruktionsstål och allmän industriell tillverkning och reparationer. För svetstillämpningar med tråd kombineras den med fördel med den bärbara och hållbara Robust Feed Pro, som tilldelats Red Dot Award, för enastående resultat både i verkstaden och ute på fältet i tillämpningar med solidtråd och pulverfylld rörtråd.
  • Cutmaster 40 och Cutmaster 60i, manuella plasmasystem som erbjuder högst effekt-/viktförhållande i sin klass. Användare väljer plasmasystem när de behöver bättre produktivitet än vad skärning med syrgas eller mekaniska skärmetoder klarar av. Cutmaster 60i ger en rekommenderad skärkapacitet på 20 mm och maximal kapningskapacitet på 38 mm, medan Cutmaster 40 bara väger 10 kg och har en skärkapacitet på 12 mm och kapningskapacitet på 16 mm.

På ESAB lever vi för att forma framtiden för svetsning och skärning. Vi förser tillverkare med det bredaste utbudet av produkter under vår branschledande varumärkesportfölj, samt med de senaste teknikerna för att lösa praktiskt taget alla branschutmaningar. Sedan stöder vi det med vår kunskap, erfarenhet och passion för att hjälpa dem att vara mer produktiva än någonsin tidigare.

rental homepage banner base(2)

 

ESAB har lanserat ett partnerskap med uthyrningsföretag i hela Europa för att kunna erbjuda den mest innovativa svets- och skärutrustningen till uthyrning.

 

 

x

x

Loading..