ESABS ROBUSTFEED VINNER UTMÄRKELSEN RED DOT AWARD FÖR PRODUKTDESIGN

11 oktober 2021

Göteborg, Sverige – ESAB tillkännager att deras matarverk RobustFeed har fått den mycket eftertraktade utmärkelsen Red Dot Award: Produktdesign 2021. RobustFeed utformades för bärbarhet, hållbarhet och produktivitet och är det enda bärbara matarverket med en IP44-säkerhetsklassning, vilket innebär att den är skyddad mot vattenstänk från alla riktningar. Ett helt förseglat trådmatningsfack skyddar tråden från damm, en valfri värmare driver bort fukt för att bevara tråden torr och dess utformning med dubbla väggar har särskilda zoner som skyddar mot slag och nötning. Reglagen, ström- och gaskabelanslutningarna skyddas inuti höljet och en pålitlig dragavlastning tar bort kabelspänningen. Det här är andra gången ESAB vinner utmärkelsen Red Dot Award för produktdesign. Varumärket vann 2018 för TIG-strömkällan Renegade.

”Vi är stolta över att vår RobustFeed fick den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Award, en oerhörd ära i vår långvariga historia av ledande produktinnovation inom svets- och skärutrustning och tillsatsmaterial i över ett sekel”, sa Olivier Biebuyck, President, EMEAR Equipment and Digital Solutions. ”Ett särskilt tack till Red Dots expertjury för deras erkännande av vår ständiga strävan att tillgodose behoven hos de kunder vi betjänar över hela världen.”

I mer än 50 år har utmärkelsen ”Red Dot” etablerat sig internationellt som en av de mest eftersökta kvalitetsstämplarna för bra design. För årets tävling skickade designers och tillverkare över 18 000 objekt till tävlingen och en jury bestående av cirka 50 medlemmar utvärderade produkterna. De strikta bedömningskriterierna, som omfattar innovationsnivå, funktionalitet, formell kvalitet, ergonomi och hållbarhet, ger en referensram som jurymedlemmarna sedan kompletterar med sin egen expertis.

”Jag tror att RobustFeed vann den här aktningsvärda utmärkelsen eftersom kundinsikter och verkliga scenarier har skapat dess form och funktioner”, sa Jarkko Havia, ESABs Global Industrial Design Manager. ”Vi avsåg aldrig att tävla med befintliga matarverk – vi ville omdefiniera kategorin, och RobustFeed uppnår det målet.

Fler viktiga inslag i RobustFeeds prisbelönta design
ESAB designade RobustFeed för förbättrad ergonomi när den bärs. När den bärs i mitthandtaget och man går längre sträckor vilar den bekvämt mot sidan av operatörens kropp. Närmare svetsplatsen gör ytterligare handtag på fram- och baksidan det enkelt att bära den upp för en stege, manövrera den genom trånga utrymmen eller lämna över enheten till någon annan.
Matarverket har en hjulsats, som finns som tillval, för utökad rörlighet och som antingen monteras under eller på sidan av matarverket. Den har även ESABs nya trådmatningssystem PreciDrive som kombinerar hög precision, kraft och tillförlitlighet för att mata solidtrådar upp till 2,0 mm och rörtrådar upp till 2,4 mm. RobustFeed ansluter automatiskt till ESABs inverterbaserade strömkällor Warrior och Aristo, och en anslutningssats gör att det går att använda enheten med invertrar från konkurrenter. Användare omfattar branscherna varv, skeppsbyggnad, trailerproduktion, konstruktion, ståltillverkning och tillverkning av tryckkärl, tankar, rör, vindkraftverk, terrängmaskiner samt underhålls- och reparationsbranscherna. Den fungerar också bra för aluminiumsvetsning när den är utrustad med en push-pullbrännare, som är ett tillval. Klicka här för mer information om RobustFeed.

Om ESAB
På ESAB lever vi för att forma framtiden för svetsning och skärning. Vi förser tillverkare med det bredaste utbudet av produkter under vår branschledande varumärkesportfölj, samt med de senaste teknikerna för att lösa praktiskt taget alla branschutmaningar. Sedan stöder vi det med vår kunskap, erfarenhet och passion för att hjälpa dem att vara mer produktiva än någonsin tidigare. Se esab.com för mer information.
Om utmärkelsen Red Dot Design Award
Red Dot Award – Product Design, vars ursprung går tillbaka till 1955, utvärderar de bästa produkterna som tas fram varje år. Tillverkare och designer kan delta med sina innovationer i tävlingen med cirka 50 kategorier. Enligt mottot ”På jakt efter bra design och innovation” utvärderar juryn bidragen och delar endast ut en Red Dot till produkter som övertygar dem med sin höga designkvalitet. Du hittar mer information på www.red-dot.org.

ESABs bärbara matarverk RobustFeed vann den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Award för produktdesign.

ESABs bärbara matarverk RobustFeed vann den prestigefyllda utmärkelsen Red Dot Award för produktdesign.

x

x

Loading..