Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

ESAB presenterar hjälmsortimentet F&G för unika och prisvärda lösningar vid arbete med svetsning och slipning

11 april 2018

ESAB presenterar hjälmsortimentet F&G – F20, G30, G40 och G50 – som med sina uppfällbara visir är särskilt lämpliga för svetsnings-, skärnings- och sliparbeten. Hjälmsortimentet F&G är ESABs mest mångsidiga lösning för svetsning och slipning, från den enkla F20-modellen med hög skyddsnivå, till den mångsidiga G30 och de stora inre visiren på modellerna G40 och G50.Alla modeller har ett "Luft"-alternativ för användning med tillbehöret ESAB PAPR (Powered Air Purifying Respirator).

Hjälmen F20 är en hjälm med fast mörkhetsgrad, samt ett lätt skal och bekvämt huvudbindsle, vilket utgör grunden för hela F&G-sortimentet. F20 har ett svetsglas med mörkhetsgrad DIN 10 för svetsning och finns med siktfältsalternativen 60 x 110 mm eller 90 x 110 mm. Ett skyddsglas i plast skyddar ansiktet när svetsglaset är i uppfällt läge. 

ESABs G30-hjälmar är lämpliga både för svetsning och slipning. G30 har ett stort (155 x 170 mm) inre visir och ett yttre uppfällbart visir som gör det möjligt att kombinera visir och skapa olika mörkhetsgrader. 

"Vi erbjuder ett antal olika mörkhetsgrader för det uppfällbara visiret och inre skyddsglas – som också är utbytbara – så att användare kan skapa sina egna mörkhetsgrader", säger Guy Shelverton, Global Product Manager, ESAB. "Det inre skyddsglaset har mörkhetsgradalternativ från klart till DIN 2, 3 eller 5, medan det yttre svetsglaset har mörkhetsgradalternativ DIN 5, 8 eller 10." 

För att växla mellan plasmaskärning och svetsning kan användare t.ex. välja inre mörkhetsgrad DIN 5 och yttre mörkhetsgrad DIN 5 för att uppnå en kombinerad mörkhetsgrad på DIN 10. Vid svetsning och slipning rekommenderas mörkhetsgrad DIN 10 för det yttre uppfällbara visiret och ett klart inre visir. Då är det bara att fälla upp det yttre visiret efter svetsningen och slipa med det klara skyddsglaset. Dessutom täcker inte det yttre visiret fullständigt det inre, vilket lämnar utrymme för ett litet visningsfält för att förbereda svetsarbetet. När arbetet har förberetts behövs endast en liten lutning av huvudet för att svetsa med den kombinerade mörkhetsgraden. 

G40 och G50 har ett stort och klart inre visir. G40 har en fast mörkhetsgrad på DIN 10 för svetsglaset som sitter i det uppfällbara visiret och siktfältet är 60 x 110 mm eller 90 x 110 mm. G50 har ett solcellsdrivet filter på 97 x 47 mm med automatisk filtergradsjustering (Auto-Darkening Filter, ADF) i det uppfällbara visiret som är inställningsbart mellan graderna DIN 9 till 13. 

"Det är mycket robusta och starka hjälmar som uppfyller eller överträffar alla gällande säkerhetsstandarder", säger Shelverton. "De är konstruerade för att användas i tuffa svetsmiljöer där svetsnings-, skärnings- och sliparbeten kan förekomma. De är perfekta för alla dessa typer av arbeten och ett prisvärt alternativ för användare som inte behöver spendera mycket pengar på en förstklassig svetshjälm."

ESAB är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. Med erkända processer inom svetsning och skärning samt revolutionära tekniker inom mekaniserad skär- och svetsautomation, tillför ESAB lösningar inom tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör till kunder världen över.


F & G hjälmsortiment

ESABs hjälmsortiment F&G, med uppfällbara visir, flera mörkhetsgradalternativ och passiva eller automatiska filtergradsjusteringar, är unikt utformade för användning inom alla typer av  svetsnings-, skärnings- och sliparbeten.

x
x

x

Loading..