ESAB uppgraderar FILARC pz6113 en rutil rörtråd för flera svetsprocesser och alla svetslägen

21 februari 2019

ESAB är världsledare inom svetsning och skärning och har uppgraderat FILARC PZ6113, en rutil rörtråd för flera svetsprocesser och alla svetslägen. En subtil men betydande finjustering av sammansättningen har resulterat i en markant förbättring av seghet, och tråden är nu även tillgänglig i mindre diametrar för användare som vill svetsa tunnare plåtar.

FILARC PZ6113 har under årtionden varit en global ledare bland rutil rörtråd och använts i konstruktionen av många skepp som nu seglar på våra hav och i en mängd byggprojekt runtom i världen.

Den uppgraderade FILARC PZ6113 kan nu användas för fogar som kräver en god slagseghet ner till −40 °C. Detta breddar användbarheten för FILARC PZ6113, och i många tillämpningar behöver användare inte längre byta trådar när de svetsar stålplåtar i olika klasser. Den uppgraderade specifikationen har inte påverkat några av trådarnas många godkännanden och klassificeringar men, om kunderna kräver det, kan ESAB tillhandahålla alla nödvändiga svetstester och kvalifikationer, liksom bistå med processoptimering.

Hittills har FILARC PZ6113 erbjudits i tråddiametrar om 1,2, 1,4 och 1,6 mm, men nu tillverkas den även i diametern 1,0 mm. Kunder som tidigare har dragit nytta av möjligheterna att svetsa FILARC PZ6113 i alla lägen och dess användarvänlighet kan glädja sig åt att de nu kan använda samma trådspecifikation på tunnare plåt.

FILARC PZ6113 har under många år varit populärt för tillämpningar inom skeppsbyggnad och allmän konstruktion. Den här förstklassiga rörtråden kan användas med antingen Ar/CO2- eller CO2-skyddsgas för att ge en jämn, stabil båge med lite svetssprut och slät passning eftersom den är utomordentligt användarvänlig i alla lägen och har förmåga att svetsa i hög hastighet i högproduktiva tillämpningar. Den nya tråden om 1,0 mm gynnar även användare genom att det är lättare att erhålla platta svetssträngar när man svetsar tunnare plåtsektioner.

Som alltid, sträcker sig ESABs erbjudande bortom svetstråden, då kunder kan dra full nytta av ESABs kända tekniska support för att maximera produktiviteten, samtidigt som hög kvalitet upprätthålls. Oavsett om de använder ESABs svetsutrustning eller ej, kan ESAB ge råd till kunder om hur de optimerar sina svetstillämpningar med FILARC PZ6113. 

ESAB är en välkänd ledare inom svetsning och skärning. Med erkända processer inom svetsning och skärning samt revolutionerande tekniker inom mekaniserad skär- och svetsautomation, tillhandahåller ESAB lösningar inom tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör till kunder världen över.

FILARC PZ6113
x

x

Loading..