Nya ESAB Rebel™ trefassvetsmaskiner erbjuder en oslagbar kombination av styrka, prestanda och flexibilititet

4 maj 2018

ESAB presenterar multiprocessmaskinerna Rebel™ EMP 255ic och Rebel EMP 320ic avsedda för MIG/MAG-, MMA- och DC TIG-svetsning. Båda enheterna väger 28,6 kg och drivs med 400 V +-10 % 3-fasspänning. Rebel EMP 320ic ger en märkeffekt på 320 A/30 V vid intermittensfaktor 40 % och maximal uteffekt på 350 A/34 V, vilket gör den mer än kapabel för användning med både solida och fluxfyllda rörtrådar vid tunga industriella tillämpningar. Rebel EMP 255ic ger en märkeffekt på 255 A/26,8 V vid intermittensfaktor 40 % och maximal uteffekt på 300 A/34 V, vilket är idealiskt för industriella tillämpningar som kräver trådar från 1,0 till 1,2 mm.

"De här Rebel-maskinerna är de mest industrianpassade Rebel-maskinerna hittills. Med den kraftfulla uteffekten kan användare uppnå de produktivitetsfördelar som spraybågesvetsning ger med ett brett utbud av trådar på olegerade stål, rostfritt och till och med aluminium", säger Martin Freibergs, Business Product Manager Industrial/Light Industrial Product Systems, ESAB. "Med ett fyrhjulsdrivet matarverk och en trådmatningshastighet på 20,3 m/min, kombinerat med bra vridmoment, kan de garantera exakt och jämn trådmatning för alla diametrar."

Förutom utmärkt MIG/MAG-kapacitet, har multiprocessmaskinerna i Rebel-serien också möjlighet att hantera komplett MMA-prestanda med elektroder upp till 5 mm i diameter, liksom gaskylda TIG-tillämpningar med en gasventil för professionell TIG-svetsning med Lift TIG-tändning.

Freibergs säger "Traditionella svetsmaskiner med liknande uteffekt är vanligtvis MIG-maskiner avsedda för en enda process. De räcker ofta inte till vad gäller effekt och vid långa svetscykler. Rebel EMP 320ic erbjuder verkstäder en maskin med riktig industriell prestanda avsedd för arbete i verkstad samt styrkan, rörligheten och flexibiliteten i multiprocessen som entreprenörer behöver för uppförande av stålkonstruktioner."

Fullfjädrade svetsmaskiner

Rebel EMP 255ic och Rebel EMP 320ic bibehåller fördelarna hos andra svetsmaskiner i Rebel EMP-serien, inklusive färgen på TFT-LCD-displayen.

"Med det flerspråkiga användargränssnittet kan användaren välja process och ställa in parametrar på ett grafiskt och intuitivt sätt", säger Freibergs. ESABs sMIG-teknik ("smart MIG") är också en del av Rebels DNA som ger snabba och enkla resultat vid MIG-svetsning med kortbåge. sMIG-funktionen övervakar operatörens teknik och anpassar sig kontinuerligt för att ge en stabil båge samt överlägsna, repeterbara svetsar.

"Du kan faktiskt höra sMig finjustera bågen efter ett par sekunders svetsning och ställa in sig på det perfekta, fräsande "stekt bacon"-ljudet som kännetecknar korrekta svetsparametrar", säger Freibergs. "Den här tekniken minskar driftstopp när parametrarna ändras, underlättar att lära upp nya operatörer och kan förbättra överensstämmelsen mellan svetsstationerna."

Rebels design är kompakt och maskinen kan klara bobiner om både 200 och 300 mm. Båda enheterna har samma tåliga hölje som mäter 686 x 292 x 495, och användaren kan ta med denna kraftfulla Rebel till arbetsplatsen, flytta runt den enkelt i verkstaden med hjälp av den anpassade vagnen på två hjul eller ha den på arbetsbänken, vilket ger oöverträffad flexibilitet för arbete i verkstad eller ute på fältet.

ESAB är erkänd marknadsledare inom svetsnings- och skärningsindustrin. Med erkända processer inom svetsning och skärning samt revolutionära tekniker inom mekaniserad skär- och svetsautomation, tillför ESAB lösningar inom tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör till kunder världen över.

Rebel EMP 255ic och Rebel EMP 320ic
Med Rebel EMP 255ic och Rebel EMP 320ic kan användaren uppnå de produktivitetsfördelar som spraybågsvetssning ger med en hög intermittensfaktor.
x

x

Loading..