Denna webbplats använder cookies och annan spårningsteknik för att ge dig våra tjänster, förbättra prestanda och funktionalitet hos våra tjänster, analysera användandet av våra produkter och tjänster, samt hjälpa till med vår annonsering och marknadsföring.

Cookiepolicy   Sekretesspolicy

ESAB:s nya Renegade™-serie av MMA/TIG invertrar erbjuder högre effekt/viktförhållande i bärbart format

22 december 2017

ESAB Welding & Cutting Products har tillkännagivit presentationen av Renegade™-serien av växelriktarströmkällor för avancerad TIG-svetsning med likström samt för manuell metallbågsvetsning (MMA). Serie Renegade, som kombinerar hög effekt med låg vikt och flexibilitet i fråga om placering, innefattar tre modeller: Renegade ES 300i för MMA och Live TIG, Renegade ET 300i för MMA och TIG-svetsning med högfrekvenständning (HF) eller Lift TIG-tändning, samt Renegade ET 300iP, som dessutom även klarar pulsad TIG-svetsning.

Portabilitet och effekt

Renegade ES 300i väger bara 15,5 kg och Renegade ET väger 17 kg. Samtliga modeller mäter bara 460 x 200 x 320 mm, vilket gör dem mindre i sin klass än sina konkurrenter och detta underlättar manövrering av vagnen vid användning som vattenkylt system.

Med sin speciella utformning erbjuder Renegades handtag en säker förvaringsplats för svetskablarna. Svetsaren kan snabbt och enkelt linda kablarna runt handtagen och fixera dem med en särskild axelrem och vara klar att flytta sig till nästa arbetsplats. Skyddsburen med tre handtag gör Renegade enkel att lyfta med en hand, med båda händerna, med axelrem eller med kran. Svetsmaskinens robusta komposithölje är byggt för att klara de allra tuffaste miljöer och hårdare slag och stötar än någon annan strömkälla på marknaden.

Renegade har enastående effekt och aktionsradie och arbetar med 300 A vid intermittensfaktor 40 %, med upp till 100 m långa nät- och svetskablar, samt har mycket stor nätspänningsflexibilitet. ES 300i och ET300i/ET 300iP kan anslutas till nättuttag 1-fas 230 V eller 3-fas 230 till 480 V (båda ±10 %) med automatisk spänningsdetektering, utan manuella omkopplingar.

"Med sin höga effekt och sitt lätthanterliga format är Renegade nästa generations svetsmaskin för svetsning i verkstäder och i fält", säger Martin Freibergs, Business Product Manager Industrial/Light Industrial Product Systems vid ESAB. "När det inte går att ställa Renegade intill arbetsplatsen kan man, tack vare den höga effekten, använda långa svets- och återledarkablar."

Enastående MMA-prestanda

Renegade ger från 5 till 300 A och klarar svetsning av godstjocklek upp till 6 mm med MMA-elektroder. Den kan användas för kolbågmejsling med elektroddiameter upp till 4,8 mm, vilket gör den till den mest kraftfulla svetsmaskinen i sin klass. Renegades MMA-prestanda understöds av inbyggd intelligens som ger optimala start- och stoppförlopp och håller ljusbågen stabil.

"Renegade är nästa generations inverterströmkälla och erbjuder marknadens mest avancerade styrning av svetsförloppet – stabilare ljusbåge, mindre stänk och bättre start- och avslutningsegenskaper", säger Freibergs. "För svetsning med cellulosaelektroder ger Renegade ES 300i högre bågspänning och kapacitet att upprätthålla större båglängd. Den ger mjuk ljusbåge och perfekta start- och stoppförlopp med E6010-elektroder."

Bland övriga funktioner för MMA kan nämnas semisynergisk varmstart (Hot Start), som ger optimal energi under svetsstartförloppet, underlättar ljusbågtändningen och minskar risken att elektroden fastnar i arbetsstycket. På liknande sätt gör den justerbara bågtrycksfunktionen (Arc Force) det möjligt för operatören att justera bågegenskaperna för att få en skarp och väl kontrollerad ljusbåge eller en mjukare ljusbåge med mindre stänk, och att anpassa ljusbågen för olika elektroder, tillämpningar och operatörsönskemål. Det finns tre minnesfunktioner för lagring av förinställningar.

"Renegade har en intuitiv digital display som gör det enkelt att ställa in och läsa av parametrar på avstånd, oavsett ljusförhållandena", säger Freibergs. "Tack vare att svetsströmmen kan fjärrstyras med den nya digitala fjärrkontrollen ET1. En digital fjärrkontrol med mycket hög noggrannhet över långa avstånd, detta ökar operatörens räckvidd".

Avancerade TIG-funktioner

Renegade ET 300i och ET 300iP har HF-bågtändning för tillämpningar som kräver kontaktlös bågtändning, samt Lift TIG för bågtändning utan HF. De har också inställbar gasförströmning och gasefterströmning samt inställbar slope-up och slope-down, 2- och 4-takts avtryckarfunktion, samt är kompatibla med fotmanövrerat fjärreglage och har alternativ för vattenkylning. Renegade ET-modeller konverteras från vattenkylt till luftkylt portabelt system på några minuter, utan behov av verktyg.

Renegade ET 300iP ger pulsad TIG-svetsström, vilket kan användas för bättre smältbadskontroll, för att styra svetssträngens profil, för att minska värmetillförseln samt för att öka svetsningshastigheten. Den har pulsfrekvens upp till 999 Hz eller pulser per sekund (PPS) och toppulsvidd (eller varaktighet) inställbar mellan 10 och 90 %. Tillverkare av konstruktioner av rostfritt stål och de som arbetar med tunn metall eller andra värmekänsliga tillämpningar använder pulsad TIG för att minska värmetillförseln, göra svetssträngens profil smalare och öka svetsningshastigheten.

"Med Renegade ET 300iP kan TIG-svetsning med pulserande likström skräddarsys för tillämpningen, vilket är särskilt användbart vid svetsning av tunna material, som rör av rostfritt stål inom livsmedels- och processindustrin", säger Freibergs.

ESAB Welding & Cutting Products är en välkänd branschledare inom svetsning och skärning. ESAB har tillsatsmaterial, utrustning och tillbehör för att skapa lösningar för kunder i hela världen – oavsett om de arbetar med sedan länge beprövade och förfinade svets- och skärmetoder eller med revolutionerande tekniska lösningar inom automation och mekaniserad skärning. 

ESABs nye Renegade-invertere for jævnstrøms TIG- og MMA-svejsning.

ESAB:s nya växelriktarströmkällor Renegade för MMA-svetsning och TIG-svetsning med likström väger 17 kg eller mindre, ger upp till 300 A vid intermittensfaktor 40 % samt flexibilitet i fråga om nätspänning, vilket gör dem idealiska för arbete i verkstad och i fält.

x
x

x

Loading..